Αθλητισμός

ΒΙΝΤΕΟ: Η καθηλωτική Σελίν Ντιόν και ο εντυπωσιακός βωμός «έσωσαν» την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν κι επίσημα στο Παρίσι

Parallaxi
βιντεο-η-καθηλωτική-σελίν-ντιόν-και-ο-ε-1194050
Parallaxi

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν κι επίσημα σήμερα 26 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης στο Παρίσι.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σχεδιάστηκε με τεράστια μυστικότητα, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή που όμοια της δεν θα έχει υπάρξει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Η παράσταση ξεκίνησε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και έχει διάρκεια 3:45 ωρών. Πραγματοποιείται στον Σηκουάνα και είναι η πρώτη Τελετή Έναρξης στην ιστορία των Αγώνων που έγινε έξω από ένα στάδιο.

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, “παρέλασαν” στον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που περνάει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διοργανωτών, καθώς δεν σταμάτησε να βρέχει από το πρωί στο Παρίσι. Τι χειρότερο για μία τελετή έναρξης που για πρώτη φορά έγινε εκτός σταδίου.

Μετά από ένα τελετουργικό που κράτησε περίπου 4 ώρες, και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με πολλούς Έλληνες να νοσταλγούν τα όσα έζησε ο πλανήτης πριν από 20 χρόνια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι Γάλλοι διοργανωτές κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος.

Οι Μαρί-Ζοσέ Περέκ και Τέντι Ρινέ ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι.

Μέσα σε ένα αερόστατο η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα πετάει πάνω από τον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Πύργο του Άιφελ με την Σελίν Ντιόν να προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την καθηλωτική της ερμηνεία.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα