Top

BINTEO- Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Στον Εισαγγελέα οι ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός

Δε θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.

Parallaxi
binteo-ξυλοδαρμός-σταθμάρχη-στον-εισαγγελ-710690
Parallaxi

Στην Εισαγγελία οδηγήθηκαν πριν λίγη ώρα, τα δύο ανήλικα αδέλφια που έχουν συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό αλλά και ο ειδικός φρουρός που επιχείρησε να τους “καλύψει”.

Κατά την είσοδό τους, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση, παρότι δέχτηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους περί μετάνοιας.

Δείτε το βίντεο του iefimerida:

Σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, μιας και αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Σημειώνεται, ότι τα πρόσωπα των δύο δραστών είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και η ΕΛΑΣ κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους ταυτοποιήσει. Αργά το βράδυ αναγνώρισε τα δύο αδέλφια ως τους δράστες της επίθεσης εναντίον του ο 53χρονος σταθμάρχης.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα