Διεθνή

BINTEO- Mπαλί: H αστυνομία τιμωρεί τους αρνητές της μάσκας με… push up!

Την ώρα που το πρόστιμο ανέρχεται μόλις σε επτά δολάρια.

Parallaxi
binteo-mπαλί-h-αστυνομία-τιμωρεί-τους-αρνητέ-713599
Parallaxi

Η αστυνομία στο Μπαλί γνωστοποιήθηκε ότι τιμωρεί τους αρνητές της μάσκας, αλλά και όσους φορούν λανθασμένα τις μάσκες τους με… push-up.

Σύμφωνα με το Εuronews, εκείνοι που εντοπίζονται χωρίς μάσκα και δεν μπορούν να πληρώσουν τα αντίστοιχα πρόστιμα θα πρέπει να κάνουν…50 push-up. Από την άλλη, όσοι φορούν λανθασμένα τη μάσκα τους τιμωρούνται με 15 κάμψεις.

Το Μπαλί άρχισε να επιβάλει πρόστιμα για παραβιάσεις μάσκας τον Αύγουστο. Οι ντόπιοι τείνουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη χρήση μάσκας σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το 90% των παραβιάσεων των μέτρων κατά της COVID-19 στο Μπαλί προέρχονται από τουρίστες, των οποίων η είσοδος έχει απαγορευτεί επίσημα από τον Απρίλιο, με εξαίρεση τους κατοίκους της περιοχής και εκείνους που προέρχονται από άλλο μέρος της Ινδονησίας.

“Πρώτα λένε ότι δε γνωρίζουν τον κανονισμό”, δήλωσε υπεύθυνος καταστήματος. “Λένε ακόμη ότι το ξέχασαν, ότι η μάσκα τους ήταν υγρή ή κατεστραμμένη”.

Το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους στην Ινδονησία ανέρχεται περίπου σε επτά δολάρια.

Μέχρι στιγμής, η Ινδονησία έχει καταγράψει σχεδόν 940.000 κρούσματα COVID-19 και περισσότερους από 26.000 θανάτους. Τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται τους τελευταίους μήνες στην Ινδονησία. Στις 20 Ιανουαρίου, η χώρα ανέφερε περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα.

Με πληροφορίες από Euronews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα