Διεθνή

Χάκερ «χτύπησαν» τον εθνικό τηλεοπτικό οργανισμό της Σουηδίας

Παρόμοιες επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και γραφεία της περιφερειακής διοίκησης.

Parallaxi
χάκερ-χτύπησαν-τον-εθνικό-τηλεοπτι-932012
Parallaxi

Ανωμαλίες στον διαμοιρασμό περιεχομένου προκλήθηκαν την Τρίτη στον εθνικό τηλεοπτικό οργανισμό της Σουηδίας SVT μετά από σειρά κυβερνοεπιθέσεων που κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στον ιστότοπό του, ενώ έχουν προηγηθεί παρόμοιες επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και γραφεία της περιφερειακής διοίκησης.

«Είδαμε αυξημένη δραστηριότητα και κλήσεις στους διακομιστές μας που ήταν μη φυσιολογικές. Κάποιος δοκιμάζει τα συστήματά μας. Χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να δούμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό», δήλωσε ο διευθυντής τεχνολογίας της SVT Adde Granberg μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την SVT, θα μπορούσε να πρόκειται για μια επίθεση άρνησης πρόσβασης – μια επίθεση σε ένα υπολογιστικό σύστημα η οποία, ενώ δεν προκαλεί μόνιμη ζημιά ή δεν παρέχει πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, ενέχει τον κίνδυνο μεγάλων διαταραχών περιορίζοντας τη χρήση του συστήματος.

Αρκετές άλλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, αναφέρει η SVT.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα, μια σειρά από σουηδικά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Karolinska, του Swedish University Network (Sunet) και του Luleå University of Technology, επλήγησαν από τέτοιες επιθέσεις.

Για την SVT, το περιστατικό δεν αποτέλεσε απόλυτη έκπληξη, καθώς η ομάδα χάκερ «Anonymous Sudan» κάλεσε σε ψηφιακές επιθέσεις κατά των σουηδικών αρχών και τραπεζών, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Radio Ekot.

Οι εν λόγω χάκερ ισχυρίζονται ότι διαμαρτύρονται για το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη και ανακοίνωσαν εκ των προτέρων ότι θα επιτεθούν σε σουηδικά πανεπιστήμια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα