Χαλκιδική: «Συναγερμός» για κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι σκηνές που φιλοξενούν 13 παιδιά.

Parallaxi
χαλκιδική-συναγερμός-για-κρούσματ-421212
Parallaxi

Συναγερμός σήμανε σήμερα στη Χαλκιδική, καθώς σε κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά εντοπίστηκαν τουλάχιστον 14 κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, τα παιδιά είναι ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές. Αμέσως εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ειδοποίησαν τους γονείς των παιδιών οι οποίοι έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Ύστερα και από αυτό το περιστατικό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Κρούσματα και σε κατασκήνωση στα Χανιά

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία και στα Χανιά, μετά τις αποκαλύψεις για κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση οι υπεύθυνοι της οποίας καταγγέλλονται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το ζήτημα, μην τηρώντας τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα, πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους και αμέσως τους έκαναν τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από τα τεστ που έγιναν προέκυψαν πάνω από 3 θετικά και τώρα υπάρχει ο φόβος ότι τα συνολικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά. Θετικοί στον κορiνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Mάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση. Ήδη, τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι πάνω από 30, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις.

Πηγή: MEGA / ΕΡΤ / zarpanews.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοντοζαμάνης: Παρατείνεται η διάθεση self test από φαρμακεία για τον Ιούλιο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα