Ελλάδα

Χανιά: Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών είναι σε εξέλιξη.

Parallaxi
χανιά-σκάφος-με-μετανάστες-εντοπίστη-349912
Parallaxi

Επιχείρηση διάσωσης οκτώ ατόμων που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος στήθηκε, χθες βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα. Στο περιστατικό κλήθηκε να συνδράμει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το διασωστικο σκάφος Rescue 3. Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ΕΟΔ, ολοκληρώθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες στις 01:30 τα ξημερώματα με τη διάσωση και των 8 ατόμων σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα και το ΕΚΑΒ. Πηγή: https://www.voria.gr/article/epichirisi-diasosis-okto-epivenonton-se-tachiploo-sti-chalkidiki

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι λιμενικές αρχές των Χανίων, ύστερα από τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους στα νοτιοδυτικά παράλια της Περιφερειακής Ενότητας στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες.

Από το σκάφος αποβιβάστηκαν στην περιοχή «Στόμιο» 11 από τους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε αυτό ( 8 ενήλικες και 3 παιδιά), στους οποίους ήδη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, το σκάφος με τους μετανάστες που παραμένουν πάνω σε αυτό, αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Παράλληλα οι αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του χώρου στον οποίο θα μεταφερθούν οι μετανάστες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα