Διεθνή

Χειμάρρα: Προβάδισμα για τον «εκλεκτό» του Ράμα – Για ντέρμπι μιλούν κύκλοι του Μπελέρη

Με το σταγονόμετρο τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας

Parallaxi
χειμάρρα-προβάδισμα-για-τον-εκλεκτό-1007564
Parallaxi

Κανονικά διεξήχθησαν οι εκλογές στην περιοχή της Χειμάρρας πάρα την φυλάκιση του ομογενούς υποψηφίου Φρέντι Μπελέρη.

Με καταμετρημένα τα 14 από τα 36 εκλογικά τμήματα ο εκλεκτός του Σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Γιόργκο Σοκράτ Γκόρο προηγείται με 54% έναντι 46% του Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, η συμμετοχή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ήταν μεγάλη στις εκλογές. Μάλιστα, αρκετοί ταξίδεψαν τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες έτσι ώστε να ψηφίσουν και να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη. Η συμμετοχή άγγιξε το 34%.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή, Φρέντι Μπελέρη είναι φυλακισμένος σε φυλακή των Τιράνων από το Σάββατο μετά από απόφαση του εισαγγελέα Αυλώνα, καθώς συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Τα στελέχη που έχουν συλληφθεί μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, είναι τρεις, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεργάτη του υποψήφιου δημάρχου, ο οποίος μάλιστα είναι χειρουργημένος και βρίσκεται στο νοσοκομείο των Τιράνων μετά από χειρουργείο καρδιάς.

Πάντως, από την Παρασευή έχουν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο.

Ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα