Επικαιρότητα

Χιονοπτώσεις και το επόμενο 24ωρο – Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Αναλυτικά οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

Parallaxi
χιονοπτώσεις-και-το-επόμενο-24ωρο-ανε-969671
Parallaxi

Επιμένουν οι χιονοπτώσεις το επόμενο 24ωρο, με την θερμοκρασία ωστόσο να ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο όπως είπε ο Σάκης Αρναολυτογλου.

Ειδικότερα από το πρωί της Τετάρτης ηλιοφάνεια θα έχουμε στα Δωδεκάνησα, στα ΒΑ της χώρας και στη ΒΔ Ελλάδα. Ωστόσο, χιονοπτώσεις θα έχουμε σε Σποράδες, Εύβοια, Μαγνησία μέχρι και τα νότια της Πιερίας.

Μπόρες χιονιού θα έχουμε και στην Αττική, αλλά και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ στην Κρήτη θα έχουμε χιονοπτώσεις από τα 200 μέτρα και πάνω.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία, Αττική, Στερεά και Βοιωτία.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα κεντρικά στους 6 βαθμούς, στους 0 έως 2 στα ημιορεινά και στους 9 στα νότια.

Στην Αττική, από το πρωί θα έχουμε άστατο καιρό με παροδικές χιονοπτώσεις στις ΒΔ και ΝΑ περιοχές. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια από το πρωί και σύννεφα στην Χαλκιδική με κάποιες μπόρες χιονιού. Η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.

Την Πέμπτη, πασπάλισμα χιονιού στη Θεσσαλία, στην Αττική και στα βόρεια της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία στους 6 στα κεντρικά, στους 2 στα βόρεια, στους 9 στα νότια.

Την Παρασκευή τοπικές επίσης μπόρες χιονιού και τα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και λιγότερα. Η θερμοκρασία στους 8 βαθμούς στα κεντρικά, στους 3 στα βόρεια και στους 11 στα νότια.

Το Σάββατο ο καιρός φτιάχνει και θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια όπως και την Κυριακή. Σύννεφα θα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα με την θερμοκρασία και τις δυο μέρες να φτάνει τους 10 στα κεντρικά, στους 6 με 10 στα βόρεια και τους 11 στα νότια.

Από εκεί και πέρα και έως τις 12 με 13 Φεβρουαρίου το κρύο θα επιμείνει λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που θα μας επισκέπτονται.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα