Διεθνή

Χονγκ Κονγκ : Σοκάρουν οι εικόνες της βίαιης σύλληψης 12χρονης από την αστυνομία

Τι υποστηρίζει η οικογένεια του μικρού κοριτσιού για το περιστατικό που καταγράφηκε και έχει γίνει viral.

Parallaxi
χονγκ-κονγκ-σοκάρουν-οι-εικόνες-της-βί-652875
Parallaxi
Στιγμιότυπο από YouTube

Την κατακραυγή αντιμετωπίζει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, εξαιτίας της άγριας σύλληψης ενός 12χρονου κοριτσιού.

Η οικογένεια της ανήλικης υποστηρίζει ότι μπλέχτηκε με τον κόσμο που διαδήλωνε καθώς διέσχιζε την πορεία διαμαρτυρίας για να προμηθευτεί σχολικά είδη.

Βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα και τα ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ, απεικονίζει τους αστυνομικούς να επιχειρούν να εγκλωβίσουν μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η 12χρονη, η οποία φαίνεται να σκύβει και να προσπαθεί να διαφύγει. Τότε, ένας αστυνομικός τη ρίχνει στο έδαφος, βάζοντάς της τρικλοποδιά, ενώ αρκετοί άλλοι τον βοηθούν να την ακινητοποιήσει κάτω.

Η σύλληψη ήρθε εν μέσω της μεγαλύτερης διαδήλωσης που έχει διοργανωθεί στο Χονγκ Κονγκ από την 1η Ιουλίου, την πρώτη ημέρα εφαρμογής της νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας που επέβαλε το Πεκίνο στην πόλη, καθιστώντας παράνομες τις πράξεις εξέγερσης, αποσκίρτησης, συνεργασίας με ξένες δυνάμεις και τρομοκρατίας.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στο Apple Daily ότι σκοπεύει να υποβάλει μήνυση. Όπως υποστηρίζει, η κόρη της και ο 20χρονος γιος της – και στους δύο εκ των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα βάσει των νόμων για τον κοροναϊό που απαγορεύουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις – βρίσκονταν έξω για να αγοράσουν πράγματα για τη σχολική χρονιά, ενώ το κορίτσι έτρεξε επειδή τρόμαξε. Η κόρη της έχει μώλωπες και γρατσουνιές εξαιτίας της επίθεσης των αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο σοκ…

ΠΗΓΗ: theguardian.com / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα