Επικαιρότητα

Χρ. Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022

Tα νεότερα για τη 2η αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Parallaxi
χρ-σταϊκούρας-κανένας-νέος-φόρος-το-2022-713080
Parallaxi
Εικόνα: Facebook

Τα οικονομικά δεδομένα που θα φέρει ο κρατικός προϋπολογιμός για το 2022 παρουσίασε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, αλλά θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση.

Οι λοιπές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό:

Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29% Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου  όλων των επιχειρήσεων από το 100%  στο 80 %  και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55% Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9% Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες Καταργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022. «Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία για άυξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

Για την ενδεχόμενη 2η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο Υπ. Οικονομικών δήλωσε είπε:

«Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό εργασίας και την εισήγηγη που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο».

«Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τα δημόσια οικονομικά της χώρας», είπε ακόμη.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα