Επικαιρότητα

Χρύσα Αράπογλου: Διεκδικούμε το δήμο Καλαμαριάς, με σχέδιο και αποφασιστικότητα

Η υποψήφια δήμαρχος, παρουσίασε τις βασικές θέσεις της παράταξης της, «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», και τους πρώτους 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του εκλογικού συνδυασμού

Φίλιππος Δεργιαδές
χρύσα-αράπογλου-διεκδικούμε-το-δήμο-κ-973181
Φίλιππος Δεργιαδές

«Πιστεύουμε σε μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση, συμμετοχική, διεκδικητική, με διαφάνεια και λογοδοσία», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, παρουσιάζοντας σήμερα το βράδυ, τις κεντρικές προγραμματικές θέσεις της για τη διοίκηση του δήμου όπως και τα βασικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού της.

Μιλώντας στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη, λίγο μετά τις 7.30μμ, η Χρύσα Αράπογλου, αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης του Γιάννη Δαρδαμανέλη τονίζοντας, ότι αυτό που αφήνει είναι, «αποσπασματικές ιδέες, μετέωρες προτάσεις, επιμέρους σχεδιασμοί που δεν υλοποιήθηκαν ή λησμονήθηκαν, αλλά και ανοχή σε  παρεμβάσεις από εξωγενείς παράγοντες και μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που έφεραν και θα φέρουν στο μέλλον την τοπική κοινωνία, σε θέση άμυνας και αμηχανίας».

Όπως είπε, η σημερινή δημοτική αρχή, έχει αποδεχτεί ανεπαρκής και απρόθυμη να υποστηρίξει τα συμφέροντα του δήμου, να αντισταθεί αποφασιστικά στην πλημμυρίδα των διεκδικήσεων των πάσης φύσεως συμφερόντων, αλλά και να συσπειρώσει τους κατοίκους, συγκροτώντας μία δύναμη ανατροπής της υποβάθμισης και της στασιμότητας και της υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων του δήμου.

«Αρκετός χρόνος σπαταλήθηκε. Η Καλαμαριά δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αμήχανη τις μικρές και μεγάλες παρελάσεις πάσης φύσεως «αρμοδίων», που, εντέλει, δηλώνουν αναρμόδιοι να λύσουν τα προβλήματά της και αδύναμοι να συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα της» τόνισε και ανέφερε πως η Καλαμαριά έχει ανάγκη από:

  • Ενοποιήσεις ελεύθερων χώρων.
  • Ενιαίο σχεδιασμό για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη και το Κόδρα.
  • Εστιασμένο σχεδιασμό για τη ζώνη της γραμμής του μετρό, στο ιστορικό κέντρο του Δήμου αλλά και την περιφέρεια με τους σημαντικούς οδικούς και εμπορικούς άξονες.Απαιτούνται άμεσες αποφάσεις, διαφορετικά μπορεί η γραμμή του μετρό να βοηθήσει στη γρήγορη μετακίνηση των κατοίκων προς το κέντρο και να πλήξει, ταυτοχρόνως, την οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα της Καλαμαριάς.
  • Σχέδια Γειτονιάς, που θα περιλαμβάνουν τις βασικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές υποδομές. Τον εσωτερικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό με στόχο τη διεύρυνση του χώρου για τους πεζούς, για ΑμεΑ, για τα παιδιά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των ήπιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Την βιοκλιματική αναβάθμιση και τους ελέγχους ανθεκτικότητας των κτιρίων, τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς (πάρκα τσέπης), για τα οποία η Καλαμαριά ήταν πρωτοπόρα τη δεκαετία του 80.

Με καθαρές θέσεις για την Αυτοδιοίκηση και την Καλαμαριά

Μιλώντας για το κίνητρο της να μετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής παράταξης που θα διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου, τόνισε πως, «όταν αγαπάς κάτι πολύ, όταν οι ανάγκες του τόπου που γεννήθηκες και ζεις μεγαλώνουν, όταν οι κίνδυνοι υποβάθμισης μεγεθύνονται, όταν αισθάνεσαι ότι η εμπειρία που συσσώρευσες μπορεί να είναι χρήσιμη, τότε η απόφαση συμμετοχής γίνεται χαρά, επιλογή χρέους και ευθύνης».

«Η πενταετία μετά τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία καλύτερη πόλη. Είναι τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής μίας παράταξης που θα αγωνιστεί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, για ένα καλύτερο μέλλον για την Καλαμαριά. Το νιώθω ως χρέος τιμής στους πρόσφυγες προγόνους μας αλλά και ως χρέος μέλλοντος στα παιδιά μας» τόνισε και ανέφερε ότι συγκροτείται μία παράταξη στην οποία μετέχουν στελέχη και συνεργάτες που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και αναγνωρισμένο έργο, αλλά νεότεροι που μοιράζονται την ίδια διάθεση συμμετοχής».

Τέλος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Καλαμαριάς να πάρουν μέρος σε μία δημιουργική συνομιλία αλλά και σε μία κοινή διαδρομή «με πάθος και ορθολογισμό, με λογισμό και μ’ όνειρο», ώστε να συγκροτηθεί μία μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική συμμαχία που θα τιμά την ιστορία και θα εγγυηθεί το μέλλον της Καλαμαριάς.

Κοσμοπλημμύρα στο Μελίνα Μερκούρη  

Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα του δημοτικού θεάτρου τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες πολίτες της Καλαμαριάς, που έσπευσαν να ακούσουν την Χρύ Αράπολγου. Μάλιστα στους διαδρόμους είχαν στηθεί τηλεοράσεις που μετέδιδαν την ομιλία και την παρουσίαση του συνδυασμού, ώστε όλοι όσοι βρέθηκαν στο χώρο να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με την εκδήλωση.

Να σημειωθεί επίσης ότι μία σειρά πολιτικά στελέχη κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλοί αυτοδιοικητικοί, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση εκφράζοντας την υποστήριξη τους: Μεταξύ άλλων διακρίναμε τους Γιάννη Μπουτάρη, Χάρη Καστανίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Σπύρο Βούγια, Γιάννη Δριβελέγκα, Σίμο Δανιηλίδη, Γιάννη Μαγκριώτη, Πέτρο Λεκάκη, Κώστα Παπαδόπουλο, Θεοδόση Μπακογλίδη, Κώστα Μαμέλη, Δημήτρη Δημητριάδη, Χρήστο Ρώσσιο, Σπύρο Ζλατάνο, Σταύρο Ζαμπέτογλου, αλλά και πολλούς νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης, μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους όλων σχεδόν των τοπικών κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

Οι πρώτοι 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Κλείνοντας την ομιλία της, παρουσίασε την πρώτη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη». Οι πρώτοι 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κατά αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής

  1. Μπαλής Αγγελειδάκης
  2. Ολυμπία Αντωνούδη
  3. Βασίλης – Παναγιώτης Βουλγαρέλης
  4. Ανδρέας Γεβρεξούδης
  5. Γρηγόρης Γκατζελάκης
  6. Σωτήρης Γεωργιάδης
  7. Σάββας Θεοδωρίδης
  8. Γεωργιάννα Καβακλιλή
  9. Στέλλα Καρυπίδου
  10. Ευτυχία Κασιμάτη- Σκούρα
  11. Μαρία Κατσούρα
  12. Θεοδώρα Κιφωνίδου
  13. Γιώργος Κωνσταντινίδης
  14. Ζαχαρίας Κώστας
  15. Δημοσθένης Λιόλιος
  16. Κωνσταντίνος Μαυρίδης
  17. Στέλλα Μπάλλιου
  18. Δημήτρης Μπλιάτκας
  19. Μαρία Ξενιτίδου
  20. Εμμανουήλ Παπαδόπουλος
  21. Παντελής Παπατέρπος
  22. Αργύρης Παρθενιάδης
  23. Σωκράτης Πετκάκης
  24. Γιάννης Πλακιδης
  25. Γιάννης Πλακιδης
  26. Γιώργος Ράπτης
  27. Σεϊτανίδης Κωνσταντίνος
  28. Λάζαρος Τανταλίδης
  29. Ευδοξία Τανταλίδου
  30. Γιώργος Τελλίδης
  31. Γιώργος Τσαλής
  32. Δήμητρα Τσαμποδήμου
  33. Τσώνης Διογένης
  34. Χριστίνα Φοροπούλου
  35. Ελενη Χάλογλου
  36. Νίκος Χαμαλίδης
  37. Σμαρώ Χατζίδου Παγώνη
  38. Φραγκίσκος Βαξεβάνης (Τζέκος)
  39. Πάνος Πέτσας
  40. Ρούλα Πολίτου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα