Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Όχι του Εφετείου σε αποφυλάκιση Ηλιούπουλου-Μίχου

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της ΧΑ

Parallaxi
χρυσή-αυγή-όχι-του-εφετείου-σε-αποφυλά-249700
Parallaxi

Αρνητική απάντηση στις αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων για εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Μίχου έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Ωστόσο το Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση τού μέχρι πριν μερικά χρόνια συναδέλφου τους Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος βρέθηκε κρατούμενος το καλοκαίρι λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που μετά την απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου που έλαβε το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής για την δράση εγκληματικής οργάνωσης είχαν οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών ως διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Νίκος Μίχος σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και οπλοφορία. Οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν είχαν λάβει από το δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους.

Αποφυλακίζεται ο Μ. Αρβανίτης  

Με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος είχε συλληφθεί το Καλοκαίρι του 2021, καθώς δεν είχε πληρώσει την εγγύηση των 20 χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβληθεί με απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης , ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Σε βάρος του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ / skai.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα