Top

Ιός- Ελλάδα: Λουκέτο σε μπαρ της Χαλκιδικής- Αρνητικά και τα 65 τεστ στους γιατρούς του Γ.Ν. Λάρισας

Νέες πληροφορίες στο φως για την εξάπλωση του ιού στη χώρα και τα μέτρα κατά της διασποράς αυτού.

Parallaxi
ιός-ελλάδα-λουκέτο-σε-μπαρ-της-χαλκιδι-580588
Parallaxi

κοροναιός 25

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την εξάπλωση του ιού στη χώρα και τα μέτρα κατά της διασποράς αυτού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λουκέτο τέθηκε τα ξημερώματα σε μπαρ της Χαλκιδικής, καθώς πλήθος νεαρών ξεφάντωνε σε πάρτι με καλεσμένο γνωστό ράπερ.

Θετικά είναι πάντως τα νέα για τη Λάρισα, όπου αρνητικά και τα 65 τεστ στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι, τα σχετικά με τον ιό τεκταινόμενα δημιουργούν σενάρια για την επιστροφή στα θρανία.

Αναλυτικά παρακάτω όλες οι πληροφορίες για τα ανωτέρω, καθώς και για τα λεγόμενα επιστημόνων:

Λουκέτο τα ξημερώματα σε μπαρ της Χαλκιδικής

Λουκέτο τέθηκε τα ξημερώματα από την ΕΛΑΣ σε γνωστό μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος νεαρών ατόμων έδωσε “το παρών” στο πάρτι, όπου έκανε την εμφάνισή του γνωστός ράπερ.

Σημειώνεται ότι, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξεως των 10.000 ευρώ.

Ο έλεγχος της αστυνομίας έγινε στις 3 και μισή το πρωί και το πρόστιμο αφορούσε σε  αριθμό ατόμων μεγαλύτερο από όσο προβλέπονταν, που την ώρα εκείνη διασκέδαζαν όρθιοι, κάτι το οποίο απαγορεύεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία, έκανε ελέγχους και σε άλλα γνωστά μαγαζιά της Κασσάνδρας, όπου όμως οι αριθμοί των ατόμων ήταν χαμηλότεροι των προβλεπομένων και έτσι δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για συνωστισμό ακόμα και όταν εντοπίστηκαν όρθιοι θαμώνες.

Αρνητικά τα 65 τεστ για τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Στη Λάρισα, αρνητικά είναι πάντως τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν 65 άτομα από το Γενικό Νοσοκομείο. 

Τα τεστ διενεργήθηκαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως μεταδίδει το onlarissa, αρνητικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα.

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη διαγνώστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς της περιοχής, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα γιατρών στη Λάρισα.

Γ.Γ. Υπ. Παιδείας: Τι θα συμβεί με τα σχολεία 

Σενάρια μελετά το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

«Βεβαίως και θα ανοίξουν τα σχολεία στις 07/09. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα», τόνισε η ίδια στην ΕΡΤ.

«Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε από 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά», είπε ακόμη.

Τα δύο σενάρια για την επιστροφή στο σχολείο

«Πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά να γυρισουν στην τάξη», είπε χθες ο πρωθυπουργός.

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει πια την νέα κανονικότητα», εξήγησε η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας.

«Έχουμε δύο κυρίως σενάρια. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες…».

«Είναι όλα υπό συζήτηση ακόμα, διότι καθημερινά τα πράγματα αλλάζουν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας».

«Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό.» «Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Τα ολοήμερα θα ανοίξουν σε κάθε περίπτωση και θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε καλέσει και τους διευθυντές εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά συμβούλια να εργάζονται και να τοποθετήσουν τους αποσπασμένους, τους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση των διευθύνσεων, στα λειτουργικά κενά, έτσι ώστε μετά τον Δεκαπενταύγουστο να τοποθετηθούν οι νεοδιόριστοι. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τους 4.500 διορισμούς -για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης- στα ειδικά σχολεία και συγχρόνως καταφέραμε να έχουμε προσωρινούς πίνακες για τους υπόλοιπους διορισμούς για την γενική εκπαίδευση, όπως τα είχαμε προγραμματίσει».

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Τσακρής: Έρχεται το δεύτερο κύμα κορoναϊού 

Ο  Αθανάσιος Τσακρής, αντιπρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων δείχνει ότι έχει εξαπλωθεί το νέο κύμα της Covid-19 σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει ακόμα πιο έντονα να ληφθούν τα απαραίτητα, δραστικά μέτρα για να μειώσουν τον ρυθμό αναπαραγωγής της επιδημίας που έχει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες» τόνισε ο καθηγητής.

Η μάσκα είναι “εργαλείο” προστασίας, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθ. Εξαδάκτυλος 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα