Daily Telegraph: Οι δέκα πιο εντυπωσιακές μυστικές «γωνιές» της Ελλάδας

Το δημοσίευμα μεταφέρει την αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στη χώρα.

Parallaxi
daily-telegraph-οι-δέκα-πιο-εντυπωσιακές-μυστικές-816880
Parallaxi

Μήνυμα αισιοδοξίας για τους Ελληνικούς προορισμούς δίνει η Daily Telegraph σε πρόσφατο ρεπορτάζ της.

Το άρθρο εστιάζει στις νέες συνεργασίες των αεροπορικών εταιρειών που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς τουρίστες να ανακαλύψουν νέα αυθεντικά μέρη της Ελλάδας και ξεχωρίζει τις δέκα πιο εντυπωσιακές μυστικές «γωνιές» που εφέτος θα είναι περισσότερο προσβάσιμες στους επισκέπτες.

Στις πρώτες θέσεις, ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Σύρο για την τοπική κουλτούρα καθώς και τη Νάξο με τις άγριες φυσικές ομορφιές, τα δάση κέδρων, τις αμμώδεις παραλίες και το μοναδικό λικέρ κίτρου. Ακολουθούν η Μήλος, η παραδεισένια Σκύρος, η θαυμαστή Ικαρία, η ξεχωριστή Λέρος, η πανέμορφη Καστοριά, η παραδοσιακή Κάρπαθος αλλά και η γοητευτική και αυθεντική Σητεία της Κρήτης. Στο άρθρο ξεχωρίζει η Αστυπάλαια ως μία «πράσινη» θεά που εντυπωσιάζει με τις αειφόρες καινοτομίες, το βυζαντινό κάστρο και τους γραφικούς ανεμόμυλους.

Με αφορμή τη λίστα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς σημειώνει ότι η Νάξος αναδεικνύει ειδικά τουριστικά προϊόντα που θα τροφοδοτήσουν το έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας τονίζει ότι σε πρόσφατη παρουσίαση της Αστυπάλαιας στο Λονδίνο διαπιστώθηκε ο βαθμός ανταπόκρισης του Βρετανικού κοινού για ποιοτικούς προορισμούς όπως την ʺπεταλούδα του Αιγαίουʺ.

Για πρώτη φορά ποζάρει ένας προορισμός έκπληξη στη Βόρεια Ελλάδα, η Καστοριά για την οποία το άρθρο γράφει:

Αυτή η πόλη στην ηπειρωτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, χτισμένη με κέρδη που προέρχονται από το μακροχρόνιο εμπόριο γούνας της περιοχής, βρίσκεται πάνω από μια λίμνη που πλαισιώνεται από βουνά με πεύκα και είναι διάσπαρτη με πελεκάνους, κύκνους και ψαράδες που σκαρφίζουν τις παραδοσιακές βάρκες τους με επίπεδο πυθμένα. . Υπάρχουν ρουστίκ ταβέρνες που σερβίρουν πλούσιο φαγητό. Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν τζιγεροσαρμάδες, από ρύζι, αρνίσιο κιμά και παραπροϊόντα, και σαρμαδάκια: δέματα με λαχανόφυλλα συσκευασμένα με μοσχαρίσιο καρύκευμα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα