Top

Δέκα μέρες καραντίνα για όσους έρχονται από Βρετανία – Τεράστιες ουρές σε σουπερμάρκετ στη Βρετανία

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
δέκα-μέρες-καραντίνα-για-όσους-έρχοντ-669015
Parallaxi

Σε καραντίνα 10 ημερών θα υποβάλλονται πλέον οι επίσκεπτες από Μεγάλη Βρετανία

H μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλάζει τα δεδομένα για τις αφίξεις επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, πλέον από 22 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες που θα έρχονται από Αγγλία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ.

Με το που θα φθάνουν θα υποβάλλονται σε rapid test kai εν συνεχεία θα παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα αντί για 7 ημέρες που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε ξενοδοχείο.

Για να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ το οποίοα θα πρέπει να είναι αρνητικό

Ιταλία: 10.872 κρούσματα, 415 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 415 άνθρωποι από κορονοϊό και καταγράφηκαν 10.872 νέα περιστατικά. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 87.899 διαγνωστικά τεστ, το 12,3% βρέθηκε θετικό.

Χθες οι νεκροί ήταν 352, με 15.104 ημερήσια κρούσματα. Τα διαγνωστικά τεστ ήταν 137.420, με το ποσοστό των θετικών στην Covid-19 να ανέρχεται στο 11%. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 12 λιγότεροι ασθενείς και 13 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει την ζωή τους 69.214 άνθρωποι.

Από σήμερα, στην Ιταλία απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών από τη μια περιφέρεια της χώρας στην άλλη, ενώ από την Πέμπτη, 24 του μηνός, θα είναι ανοικτά μόνον τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και η δυνατότητα εξόδου των πολιτών από το σπίτι, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα είναι σημαντικά περιορισμένη.

Κουόμο: Η British Airways θα εξετάζει για κορονοϊό επιβάτες με προορισμό την Νέα Υόρκη

Η British Airways συμφώνησε να επιτρέπει μόνο σε επιβάτες που εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον νέο κορονοϊό να πετάξουν με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy (JFK) της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Πρόσθεσε ότι ζήτησε επίσης από τις αερογραμμές Delta Air Lines και Virgin Atlantic να “συμφωνήσουν εθελοντικά” να εξετάζουν επιβάτες πτήσεων προς το αεροδρόμιο JFK.

“Εάν δεν συμφωνήσουν εθελοντικά, τότε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα επιδιώξει να βρει άλλες επιλογές”, δήλωσε ο Κουόμο.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει άμεσα με την αεροπορική εταιρεία για σχόλιο.

Βρετανία-Covid-19: Τεράστιες ουρές στα σουπερμάρκετ

Οι Βρετανοί έτρεξαν σήμερα στα σουπερμάρκετ για να κάνουν προμήθειες για τα Χριστούγεννα, αφού οι αυστηρότεροι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση τια την αντιμετώπιση της πανδημίας σήμαναν και αλλαγή των σχεδίων τους για την εορταστική περίοδο. Ταυτόχρονα, πολλές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που εγείρει τον φόβο ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά.

Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί γύρω από ορισμένα σουπερμάρκετ των αλυσίδων Tesco, Sainsbury’s, Waitrose, Marks & Spencer, Aldi και Lidl στο Λονδίνο, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters. Πολλοί καταναλωτές αγόραζαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ή προσπαθούσαν να προσαρμόσουν το εορταστικό δείπνο, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέβαλε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα τα οποία σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες δεν θα καταφέρουν να συγκεντρωθούν για τα Χριστούγεννα. Έτσι, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα για να μαγειρέψουν μόνοι τους στο σπίτι.

“Την Κυριακή είχε πολλή δουλειά, σήμερα επικρατεί τρέλα”, είπε ο διευθυντής ενός σουπερμάρκετ.

Στο Waitrose του Κλάπαμ, πολλοί καταναλωτές είχε σχεδιάσει να φύγουν από το Λονδίνο για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, όμως τώρα αναγκάστηκαν να ψωνίσουν αφού θα περάσουν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα. Σε κάποια σουπερμάρκετ εξαντλήθηκε το κρέας και το γάλα. Υπάρχει πάντως επάρκεια στα είδη που συνήθως αποτελούν τις “αγορές πανικού”, όπως στα ζυμαρικά και τα κονσερβαρισμένα φασόλια.

Το Sainsbury’s προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα αρχίσουν να αδειάζουν τα ράφια στα βρετανικά σουπερμάρκετ αν δεν αποκατασταθεί σύντομα η οδική συγκοινωνία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Για το χριστουγεννιάτικο δείπνο όμως υπάρχει επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα είδη.

Μετάλλαξη κορονοϊού: Τι λέει ο ΕΜΑ για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα