Ελλάδα

Δεκάδες εκπαιδευτικοί «ξεσπιτώνονται» και φέτος πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά

«Ξαφνικά βρέθηκα στο δρόμο...»

Parallaxi
δεκάδες-εκπαιδευτικοί-ξεσπιτώνοντα-1008702
Parallaxi

Δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν μείνει και φέτος χωρίς σπίτι πριν το πέρας της σχολικής χρονιάς, καθώς οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων τους δείχνουν την πόρτα εξόδου, προκειμένου να νοικιάσουν τα ακίνητα τους σε τουρίστες.

«Όταν ήρθα το Σεπτέμβριο βρήκα ένα κατάλυμα ένα στούντιο και μου είχε πει μέχρι τέλος Ιουνίου. Με έβγαλε από το στούντιο γιατί θα έβαζε κάποιον άλλον μέσα για σεζόν, μία γιατρό. Λέω ωραία, πρώτη γραμμή το καταλαβαίνω. Μου είχε πει Αναστασία αυτή μάλλον θα έρθει 1 Μαΐου δε σε πειράζει να μετακομίσεις σε μένα δίπλα στο σπίτι.

Η κοπέλα δεν ήρθε ποτέ, η γιατρός, αντιθέτως ήρθαν δύο κοπελίτσες να κάνουν τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ξαφνικά βρέθηκα στο δρόμο. Εκεί μου είπε, “Αναστασία εγώ δε σου είπα κάτι τέτοιο, μέχρι 10 Ιουνίου”», περιέγραψε μιλώντας στο OPEN η Αναστασία, η οποία είναι εκπαιδευτικός στη Μύκονο.

Πιο έντονο το πρόβλημα είναι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Απριλίου στη Μύκονο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 25 εκπαιδευτικοί, στην Πάρο 6 και στη Σαντορίνη 6.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα