Διεθνή

Δέλτα+: Το επικίνδυνο νέο στέλεχος του κορονοϊού που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Η μετάλλαξη Δέλτα+ είναι μια υποκατηγορία της Δέλτα.

Parallaxi
δέλτα-το-επικίνδυνο-νέο-στέλεχος-του-κ-749785
Parallaxi

Την υψηλή μολυσματικότητα της Δέλτα+ (plus), της μετάλλαξης του κορονοϊού  επιβεβαίωσε η καθηγήτρια ιατρικής Ελένη Γιαμαρέλλου, στην ΕΡΤ λέγοντας ότι μεταδίδεται εξήντα (60) φορές πιο γρήγορα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ αποκάλυψε ότι «ενώ είναι ο ίδιος ιός, τον οποίο «πιάνει» το εμβόλιο, ωστόσο μεταδίδεται εξήντα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα».

Η μετάλλαξη Δέλτα+ είναι μια υποκατηγορία της Δέλτα, 60 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, και εμφανίστηκε αρχικά το καλοκαίρι στην Ινδία. Εάν η Δέλτα είναι κατά 50 έως 70% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (βρετανική) και κατά 100% από το αρχικό στέλεχος του του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Ουχάν, γίνεται αντιληπτό πόσο επικίνδυνη  είναι η «Δέλτα Plus» και γιατί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στο μολυσματικό αυτό στέλεχος, θέλοντας να τονίσει την σημασία του εμβολιασμού. «Είναι άλλο ένα μήνυμα που σου λέει πήγαινε και εμβολιάσου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα