Top

Δεν προβλέπεται νέα καραντίνα σε Βρετανία- Έκκληση Μέρκελ να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
δεν-προβλέπεται-νέα-καραντίνα-σε-βρετ-752070
Parallaxi

corona

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει η χώρα να ζήσει και άλλα λοκντάουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 και απέκλεισε τη χρήση εμβολιαστικών διαβατηρίων που θα επιτρέπουν στους πολίτες να παρακολουθούν μεγάλες εκδηλώσεις.

“Δεν αναμένω νέα λοκντάουν. Θεωρώ ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιονδήποτε υπουργό Υγείας ανά τον κόσμο να αποκλείσει κάποιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν βλέπω πως θα πηγαίναμε σε ένα ακόμη λοκντάουν”, δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του BBC “Andrew Marr show”.

Ερωτηθείς για τα αποκαλούμενα διαβατήρια για την COVID ο Τζαβίντ είπε: “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το εξετάσαμε όπως έπρεπε και παρότι θα πρέπει να το κρατήσουμε στα υπόψη, ως πιθανή επιλογή, με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε με σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμού”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς στηριζόμενη στα εμβόλια.

Γερμανία: “Εμβολιαστείτε!”, λέει η καγκελάριος Μέρκελ στους πολίτες ενόψει της “Εβδομάδας δράσης εμβολιασμού”

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να επωφεληθούν από την Εβδομάδα εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της COVID-19, στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται σε τεμένη, καταστήματα και σε γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ανησυχώντας για το ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, το οποίο κυμαίνεται περίπου στο 62%, δεν επαρκεί για να αποτρέψει το επερχόμενο χειμερινό κύμα της πανδημίας, ειδικά εξαιτίας της παραλλαγής του ιού Δέλτα, η κυβέρνηση επιχειρεί να ενθαρρύνει τους διστακτικούς. “Ποτέ δεν ήταν απλούστερο να εμβολιαστείς. Ποτέ δεν ήταν ταχύτερο”, είπε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast και πρόσθεσε ότι οι πολίτες από αύριο θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς ραντεβού σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν νοσήσει από την COVID-19 και πάνω από 90.000 έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου.Όπως είπε η Μέρκελ, παρότι είναι θετικό ότι περί το 66% των πολιτών έχει ήδη λάβει μια δόση του εμβολίου και το 62% έχει πλήρως εμβολιαστεί, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι.

“Για να περάσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Σας ζητώ να προστατευτείτε και να προστατεύσετε και άλλους ανθρώπους. Εμβολιστείτε”, είπε η καγκελάριος.

Ιταλία: Επιστροφή τεσσάρων εκατομμυρίων μαθητών στα θρανία από αύριο

Αύριο το πρωί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί μαθητές. Οι τάξεις ξανανοίγουν, δηλαδή, σε εννέα περιφέρειες επί συνόλου είκοσι. Σταδιακά, μέχρι τις 20 του μηνός θα ξαναλειτουργήσουν όλα τα σχολικά ιδρύματα. Τελευταία θα επιστρέψουν στα μαθητικά τους καθήκοντα, σε μια εβδομάδα, τα παιδιά που ζουν στην Σικελία και στην Καλαβρία.

Ως γνωστόν, η “πράσινη κάρτα εμβολιασμένου” είναι υποχρεωτική για το διδακτικό, το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό όλων των ιταλικών σχολείων. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, εξαιρούνται από την χρήση μάσκας τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των έξι ετών, και τα μέλη των τάξεων στις οποίες όλοι έχουν εμβολιαστεί.

“Η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να επιστρέψουν οι μαθητές, στις σχολικές αίθουσες. Ελπίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από τους καθηγητές, θα έχει εμβολιαστεί και το 100% των παιδιών. Κάτι που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε τα μέτρα”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι απηύθυνε μια ακόμη έκκληση στους μαθητές και τόνισε: “παιδιά, εμβολιαστείτε. Κάντε το για τον εαυτό σας, αλλά και για τους συμμαθητές, τους φίλους, την οικογένειά σας”.

Στην Ιταλία, τέλος, μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού το 93% του προσωπικού των σχολείων και στις συστάσεις του υπουργείου παιδείας συμπεριλαμβάνεται η διαρκής ανανέωση του αέρα, σε όλες τις αίθουσες, κρατώντας -κατά το δυνατόν- τα παράθυρά τους ανοικτά.

Κύπρος: 100 νέα κρούσματα κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα 100 νέα κρούσματα κορονοϊού (ποσοστό θετικότητας: 0,23%), ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 528.

Νοσηλεύονται 112 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 83,93% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Δώδεκα post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά) συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 43.478 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 117.931.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα