Ελλάδα

Διαμαρτυρία βίγκαν έξω από σφαγεία ενόψει Πάσχα

«Μία επαναλαμβανόμενη νόμιμη ανθρώπινη θηριωδία που βρίσκει έδαφος στην κυριαρχία και απληστία μας και θέτει υπό αμφισβήτηση την ηθικότητά μας»

Parallaxi
διαμαρτυρία-βίγκαν-έξω-από-σφαγεία-εν-995241
Parallaxi

Δράση «vigil» σήμερα σε σφαγεία από μέλη της Ακτιβιστικής Ομάδας “ LiberAnimal Patras” .

Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν:

«Με αφορμή τις αθρόες σφαγές ζώων εν όψει του Πάσχα, κυρίως αρνιών και κατσικιών σύμφωνα με τη νοσηρή παράδοση (η πλειοψηφία δε αυτών μωρά που αποσπάστηκαν βίαια από τις μητέρες τους), βρεθήκαμε έξω από σφαγεία για να δείξουμε διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά με πλακάτ την καθολική αντίθεσή μας στη δολοφονία ζώων, στην αφαίρεση ζωής, αλλά και στην απληστία, εγωισμό, και τάση για καταστροφική κυριαρχία εμάς των ανθρώπων.

Ας σημειωθεί ότι το Χριστιανικό Πάσχα, έχει ως εννοιολογικό πυρήνα την Αγάπη και τη μετάβαση από τον Θάνατο στη Ζωή.

Ωστόσο από την πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα και από την εκκλησία ξεχνιούνται οι έννοιες συμπόνοια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, πρόοδος όταν πρόκειται για μη ανθρώπινες υπάρξεις και έτσι όλοι βυθισμένοι σε θεσμοθετημένα συστήματα ιδεολογιών, πεποιθήσεων, κατεστημένου και παραδόσεων υιοθετούμε έναν τρόπο διατροφής και ζωής που έρχεται από το παρελθόν, συνδέεται με το έγκλημα, και αποφεύγουμε να θέσουμε τα «γιατί», παρότι αυτός ο τρόπος έρχεται σε αντίθεση με βασικές ηθικές αρχές μας επί της ουσίας.

Στηρίζουμε τη θανάτωση αθώων και είμαστε εμείς που δίνουμε την εντολή να οδηγηθούν κατά εκατομμύρια στην εκτέλεση τους. Στηρίζουμε τη διαιώνιση του Ειδισμού, χωρίς καν να διερωτόμαστε γιατί άραγε ανάλογες πράξεις ακόμα και προς άλλα είδη ζώων αντιμετωπίζονται ως κακούργημα βάσει νόμου.

Χωρίς να διερωτόμαστε με ποια κριτήρια υποβιβάζονται κάποια ζώα σε κατώτερα, σε μη υπολογίσιμα καν, σε «παραγωγικά» όπως τα αποκαλούμε, παρότι κι αυτά αισθάνονται, νιώθουν πόνο, άγχος, φόβο, χαρά, λύπη, και κυρίως υπερασπίζονται τη ζωή τους και τα παιδιά τους όπως και εμείς.

Τα παιδιά τους που αποσπώνται βίαια από τις μητέρες τους και οδηγούνται ως «νηπιαγωγεία» στη σφαγή.

Έχετε ακούσει τις παιδικές φωνές τους έξω από σφαγείο? Τα έχετε δει να οδηγούνται φοβισμένα με τη βία στην εκτέλεσή τους? Έχετε δει στο ξεφόρτωμα να λυγίζουν στα γόνατά από το φόβο και τον πανικό τους τόσο τα μωρά όσο και τα ενήλικα?

Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλα γίνονται πίσω από τους τοίχους και ουδείς επιτρέπεται να μπει στο χώρο εκτέλεσης?

Μία επαναλαμβανόμενη νόμιμη ανθρώπινη θηριωδία που βρίσκει έδαφος στην κυριαρχία και απληστία μας και θέτει υπό αμφισβήτηση την ηθικότητά μας.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να προστατέψει το χώρο της και τα συμφέροντά της ενώ κάποιοι πελάτες της φέρθηκαν επιθετικά και υβριστικά προς τους ακτιβιστές μας.

Έτσι κι αλλιώς στόχος μας δεν είναι οι άνθρωποι αυτοί. Εμείς υποστηρίζουμε την Ειρήνη, το Σεβασμό, την Ευζωία και την Ελευθερία για κάθε έμβιο ον και θεωρούμε την έκφραση βίας και επιθετικότητας ως φυσική συνέπεια σε ανθρώπους που ζουν επιβάλλοντας βία σε άλλα πλάσματα και δη αδύναμα.

Όμως οι άνθρωποι είναι που έχουν τη μεγάλη δυνατότητα να αναθεωρήσουν. Υπάρχουν εναλλακτικές κι όσο υπάρχουν έχουμε ευθύνη όλοι μας!

Κάποτε ήταν νόμιμη η σκλαβιά, η κακοποίηση και η θανάτωση ανθρώπων από ανθρώπους. Κι αν κάποιος τολμούσε να υπερασπιστεί σκλάβο εκτοπιζόταν από την κοινωνία ως εχθρός των συμφερόντων και του συστήματος.

Με το πέρασμα του χρόνου οι κοινωνίες βελτιώνονται, οι άνθρωποι ενημερώνονται, μορφώνονται, αμφισβητούν και θέτουν καινούργια ιδανικά. Κι αλίμονο αν δεν ήταν έτσι.

Και μην ξεχνάμε :

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα