Ελλάδα

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό η δημοσιογράφος που έβγαλε τη φώτο στην Ικαρία

Τη νύχτα άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του βουλευτή

Parallaxi
διαψεύδει-τον-πρωθυπουργό-η-δημοσιογ-721902
Parallaxi

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στον Σκαι και τον Αλέξη Παπαχελά ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε το λάθος της Ικαρίας, ωστόσο προσπάθησε να το δικαιολογήσει άτεχνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αναλυτικά και για την περιοδεία του στην Ικαρία, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος το γεύμα στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη. «Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα η οποία παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε και την ουσία της επίσκεψης», ανέφερε, προσθέτοντας: «Αν για την Ικαρία συζητάμε αυτό και όχι τα υπόλοιπα, κάποιο λάθος έγινε. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα επαναληφθεί».

«Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει καμία τέτοια εικόνα η οποία να δίνει και να στέλνει λάθος μήνυμα», συνέχισε: «Από τη στιγμή που η συζήτηση στην Ικαρία, αντί να πάει στις ανάγκες του νησιού πήγε εκεί, σημαίνει ότι προφανώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα». Ο ίδιος είπε ότι καταλαβαίνει πως ίσως «ενοχλήθηκαν κάποιοι από το γεγονός ότι ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία» που «είναι ένα νησί με ιδιαίτερο συμβολισμό στην οποία ίσως θεωρούσαν κάποιοι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός» επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτο κόμμα.

Τα ίδια άτομα που ήμαστε μαζί στο ελικόπτερο, βρεθήκαμε στην ίδια βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει τέτοια εικόνα.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας ήταν σε κλειστό χώρο.

Δεν θα δεχθώ από κανέναν να λέει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Υπάρχει κριτική για ένα φάουλ που έγινε το οποίο πρώτος το ομολόγησα και από την άλλη η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις με όλους τους κινδύνους κορωνοϊού».

Την απάντηση ήρθε να δώσει αργότερα η δημοσιογράφος που τράβηξε την περίφημη φωτογραφία στη βεράντα με ανάρτηση της στο fb: 

Στο μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι στην Ικαρία έγραψαν με σπρέι σύνθημα έξω από το σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι άγνωστοι έγραψαν με μπογιά στην μάντρα κάτω από το σπίτι του βουλευτή, πρόστιμο 15.000 και ”Δεν φτάνει που τα έχετε κάνει σκατά με την πανδημία μας κοροϊδεύετε κιόλας”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα