Επικαιρότητα

Διευκρινίσεις Γιαννούλη για τις “ψησταριές” – Προκλητική ανάρτηση Κυρανάκη στο Facebook

Το χρονικό της αντιπαράθεσης και η ανάρτηση Κυρανάκη στο facebook.

Parallaxi
διευκρινίσεις-γιαννούλη-για-τις-ψησ-509599
Parallaxi
Εικόνα – Στιγμιότυπα Βίντεο Youtube

Αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες μεταξύ των βουλευτών Χρ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Κυρανάκη (ΝΔ) με αφορμή κατανάλωση χοιρινού πλησίον προσφυγικής δομής καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτηση για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

«Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαν δυσμενώς. Ως κτηνωδία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε: «είναι κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης. Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων, κατά τύχη; Μην παίζουμε αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία;»

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

«Θα ήθελα, να υπενθυμίσω στο συνάδελφό ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του κ. Γιαννούλη. «Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση, που κάνατε, κ. Γιαννούλη, διότι περιορίζει – σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα – δικαιώματα, που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιοριστούν, δηλαδή, τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

-“Ξέρετε ποιοι το οργανώνουν;”, απευθύνθηκε στον κ. Κυρανάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-«Όχι, δεν γνωρίζω, ποιοι το οργανώνουν. Εσείς, αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες για την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική;», είπε ο κ. Κυρανάκης.

O Xρήστος Γιαννούλης προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα ανέφερε για τις ψησταριές και το χοιρινό, φιλοξενούμενος στην εκπομπή ON LINE. Μεταξύ άλλων ανέφερε στη συνέντευξή του πως “…χρειαζόταν λίγα μόλις λεπτά ρεπορτάζ για να καταλάβει κάποιος ότι εγώ δεν ζητώ από τον κ. Τσιάρα να επιβάλλει ποινές σε όσους ψήνουν χοιρινό ή πίνουν μπύρες στην Ελλάδα, όπως κυνικά, χυδαία και φασιστικά διαστρέβλωσαν ο κ. Κυρανάκης και ο κ. Πλεύρης”.

Xθες το βράδυ, σε ανάρτησή του στο facebook ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανεβάζοντας φωτογραφία στην οποία απαθανατίζεται σε εστιατόριο, έγραψε χαρακτηριστικά: 

Για μπυρα και χοιρινό σουβλάκι με καλούς φίλους:)

Η ανάρτηση στο facebook:

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Facebook, One TV

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα