Ελλάδα

Μήνυμα στους διευθυντές σχολείων: Ελάτε να πάρετε μόνοι σας τα self test

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε σχολικές μονάδες.

Parallaxi
μήνυμα-στους-διευθυντές-σχολείων-ελά-819236
Parallaxi
Πηγή: SOOC

Ένα αξιοσημείωτο e-mail εστάλη κυριολεκτικά τελευταία στιγμή στις σχολικές μονάδες της χώρας από τις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μήνυμα αφορούσε στην προμήθεια self test και εστάλη λίγο μετά τις 12.

Αυτή, σύμφωνα με το πλάνο, θα γίνει από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα σ’ ένα τρίωρο του μεσημεριού οι οποίοι καλούνται να προσέλθουν για να παραλάβουν.

Παρακάτω αναλυτικότερα όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Νίκου Γιαννόπουλου στο News247:

«Είναι απορίας άξιον γιατί τα test δεν στέλνονται τα σχολεία μέσω των σχολικών επιτροπών των Δήμων. Απαντά όμως σ’ αυτήν την απορία τοποθέτηση δημάρχου της Αθήνας στο NEWS 24/7 ο οποίος τόνισε ότι “καμία σχολική επιτροπή δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά μέσα σε λίγες ώρες”.

Η ΚΕΔΕ πάντως είχε φροντίσει να ενημέρωσει ηλεκτρονικά τις σχολικές επιτροπές το απόγευμα του Σαββάτου.

Γίνεται σαφές ότι όσοι διευθυντές επιθυμούν να προμηθευτούν self test θα πρέπει να σπεύσουν.

Self test είχαν μοιραστεί στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο στα περισσότερα είτε έχουν εξαντληθεί είτε έχουν λιγοστέψει. Οπότε αναμένεται ότι οι περισσότεροι διευθυντές θα πρέπει να προσέλθουν έτσι ώστε να αποκτήσουν σχετικό απόθεμα.

Την ίδια ώρα διευθυντές σχολικών μονάδων με τους οποίους συνομίλησε το NEWS24/7 ξεκαθάρισαν ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να κάνει self test σε παιδί. “Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να προβούμε σε καμία ιατρική πράξη” μας τόνισε έμπειρος διευθυντής ο οποίος ανησυχεί ιδιαίτερα για το σκηνικό που θα διαμορφωθεί στα σχολεία από τη Δευτέρα.

Το Υπουργείο έχει ενημερώσει είτε επίσημα είτε μέσω διαρροών ότι δεν θα δικαιολογούνται απουσίες μαθητών οι οποίοι θα προτιμήσουν να απέχουν από τα μαθήματά τους μέχρι να εμβολιαστούν».

Πηγή: news247, Nίκος Γιαννόπουλος

Επιστρέφουν αύριο οι μαθητές στα θρανία- Όλα όσα αλλάζουν

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα