Διεθνή

Αδέρφια από την Αστόρια ετοίμαζαν επιθέσεις και «ανθρωποθυσίες»

Τι έγραφαν στις σημειώσεις τους - Σε βάρος τους ασκήθηκαν 130 κατηγορίες

Parallaxi
αδέρφια-από-την-αστόρια-ετοίμαζαν-επι-1112349
Parallaxi

Χειροπέδες σε δύο αδέρφια από την Αστόρια, έναν 39χρονο και έναν 51χρονο, πέρασαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς στο σπίτι τους εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θωράκιση σώματος και όπλα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη New York Times, στο σπίτι του Andrew Hatziagelis και του μεγαλύτερου αδερφού του Angelo, βρέθηκε επίσης μία λίστα «ανθρώπινης θυσίας» που περιλάμβανε στόχους, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, πολιτικοί, δικαστές, διασημότητες και τραπεζίτες.

Σε βάρος των δύο αδερφών, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα δύο αδέρφια φέρονται να έγραψαν τη «λίστα στόχων» σε ένα κομμάτι χαρτιού σημειωματάριου, στο οποίο ορισμένοι στόχοι χαρακτηρίζονταν ως «επιχειρηματικά αποβράσματα».

«Καθαρίστε τα απόβλητα», «εξαφανίστε τη γη», ήταν μερικές από τις φράσεις που βρέθηκαν στις σημειώσεις τους.

«Ανθρώπινες θυσίες», αναγραφόταν σε μία σελίδα. «Επιτρεπτό αλλά μόνο για τους διεφθαρμένους βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνους, πολιτικούς, δικαστές».

Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.

«Η πόλη είναι πιο ασφαλής σήμερα. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά τα όπλα δεν θα βλάψουν ποτέ κανέναν», δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ χθες Δευτέρα (29/1).

Οι αδελφοί Hatziagelis λειτουργούσαν μια εγκατάσταση παραγωγής μη ανιχνεύσιμων όπλων μέσα στο διαμέρισμα που μοιράζονταν με τη μητέρα τους και έναν άλλο αδελφό στην 36ο λεωφόρο στην Αστόρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι αστυνομικοί εκτέλεσαν ένα ένταλμα άσκησης αναζήτησης στο σπίτι στις 17 Ιανουαρίου και ανακάλυψαν τον ανησυχητικό οπλοστάσιο.

Μεταξύ των όπλων που κατασχέθηκαν ήταν οκτώ αυτοσχέδιες βόμβες, δύο γεμάτες καραμπίνες τύπου AR-15, δύο ημιαυτόματα πιστόλια 9 χιλιοστών, 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Επιπλέον, τα δύο αδέρφια είχαν μια σειρά από σημειώσεις με οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών μαζί με αναρχικό υλικό, αλλά και 3D εκτυπωτές για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν ανιχνεύονται.

«Αυτή η κρύπτη όπλων – συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών και μη ανιχνεύσιμων όπλων με τρισδιάστατη εκτύπωση – είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει φρικτό μακελειό», είπε ο Επίτροπος της Νέας Υόρκης Έντουαρντ Κάμπαν.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση καταδίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα