Αεροπλάνο προσγειώθηκε αναγκαστικά γιατί ποντίκι «ξετρύπωσε» από γεύμα επιβάτη

Τι συνέβη

Parallaxi
αεροπλάνο-προσγειώθηκε-αναγκαστικά-625079
Parallaxi

Τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ αλλά σίγουρα δεν έχουν… ποντίκια.

Την περασμένη Τετάρτη ένας επιβάτης αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από ένα απογοητευτικό δείπνο, αφού ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω από το γεύμα του την ώρα που το άνοιγε, αναγκάζοντας την πτήση του να κάνει μια απρογραμμάτιστη προσγείωση.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Tα ποντίκια μασάνε τα ηλεκτρικά καλώδια στο αεροσκάφος

Οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν αυστηρά την… επιβίβαση τρωκτικών στο αεροσκάφος, επειδή μπορούν να μασήσουν τα ηλεκτρικά καλώδια, που αποτελούν κλειδί για τη λειτουργία ενός αεροπλάνου.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι. Μια κυρία δίπλα μου … άνοιξε το φαγητό της και ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω», έγραψε ένας επιβάτης, ο Jarle Borrestad, στο Facebook, μαζί με μια φωτογραφία που τον δείχνει να χαμογελάει δίπλα σε δύο γυναίκες, επίσης χαμογελαστές.

Ο Øystein Schmidt, εκπρόσωπος της SAS, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, έγινε αλλαγή αεροσκάφους» και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα της Ισπανίας με άλλη πτήση.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Δεν ήταν η πρώτη φορά…

Το 2017, μια πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο απέτυχε να απογειωθεί αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος. Μετά από τετράωρη καθυστέρηση, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Πιστεύεται ότι το γεγονός αυτό κόστισε στην BA περίπου 250.000 λίρες, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι μη προγραμματισμένες προσγειώσεις δεν οφείλονται πάντα σε τεχνικά προβλήματα ή σε προβλήματα ασφαλείας. Πέρυσι, μια πτήση της United Airlines από το Χιούστον προς το Άμστερνταμ εκτράπηκε προς το Σικάγο, αφού ένας απείθαρχος επιβάτης της επιχειρηματικής θέσης διέκοψε την πτήση επειδή η πρώτη επιλογή γεύματος που είχε επιλέξει δεν ήταν διαθέσιμη. Το 2017, ένα αεροπλάνο της Qatar Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη μέση της πτήσης, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα