Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Γιατί οι αρχές “εκβιάζουν” τη μητέρα του – Κατάφερε και είδε τη σορό του

«Χθες το βράδυ με πήγαν κρυφά στο νεκροτομείο, όπου μου έδειξαν τον Αλεξέι»

Parallaxi
αλεξέι-ναβάλνι-γιατί-οι-αρχές-εκβιάζ-353220
Parallaxi

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ότι της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της, μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του σε φυλακή στην Αρκτική.

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια δήλωσε ότι είδε τη σορό του γιου της στην πόλη Σάλεκχαρντ, κοντά στη φυλακή όπου πέθανε και ότι υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. «Χθες το βράδυ με πήγαν κρυφά στο νεκροτομείο, όπου μου έδειξαν τον Αλεξέι», είπε.

Όμως, υποστήριξε ότι οι αρχές την «εκβιάζουν» για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει η ταφή του γιου της. «Με εκβιάζουν, θέτοντας τους όρους για το πού, πότε και πώς θα πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι», ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του Αλεξέι Ναβάλνι στο YouTube.

Επίσης, δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές θα ήθελαν η ταφή να γίνει «μυστικά, δίχως αποχαιρετισμό». Συμπλήρωσε ότι οι ερευνητές «ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αιτία θανάτου του και πως έχουν όλα τα ιατρικά νομικά έγγραφα».

Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, έχει κατηγορήσει τις ρωσικές αρχές ότι έκρυβαν τη σορό του επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να καλύψουν την αιτία θανάτου του. «Περιμένουν να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ του Πούτιν», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από CNN, AFP

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα