Διεθνή

Αλβανία: Δολοφονία Βορειοηπειρωτών – Αναζητούν τον βασικό ύποπτο

Στο διπλανό χωριό από αυτό του Κατσίφα το άγριο έγκλημα

Parallaxi
αλβανία-δολοφονία-βορειοηπειρωτών-1155352
Parallaxi

Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο χωριό Βόδριστα στην περιοχή Δρόπολη, της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, έπειτα από τον εντοπισμό των πτωμάτων δύο ηλικιωμένων που δολοφονήθηκαν.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, τον 84χρονο Κώστα Ηλία και την 88χρονη σύζυγό του, Κλεονίκη, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους. Το όλο σκηνικό της δολοφονίας δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις αλβανικές Αρχές, καθώς προέκυψαν πολλά στοιχεία που δεν «κολλούσαν» μεταξύ τους.

Το πρώτο έχει να κάνει με την έλλειψη σημείων εισβολής στο σπίτι, όπως σπασμένα παράθυρα ή πόρτες παραβιασμένες. Αυτό κάνει τις Αρχές να υποπτεύονται ότι ίσως πρόκειται για κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σορός του άνδρα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού και το πτώμα της γυναίκας εντός της οικίας.

Οι Αρχές της Αλβανίας αναζητούν ένα άτομο, βασικό ύποπτο για τη δολοφονία

Από την προκαταρκτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις δύο σορούς, διαπιστώθηκε πως είχαν σημάδια βίας στο σώμα τους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σημάδια πάλης επάνω τους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι στον προκαταρκτικό έλεγχο του σημείου δεν βρήκαν σπασμένες πόρτες και παράθυρα.

Αμέσως μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες μετέβησαν στο σημείο και μαζί με ειδική ανακριτική ομάδα, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας, συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαλεύκανση του άγριου εγκλήματος.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες του iEidiseis.gr αναφέρουν ότι έχει προκύψει βασικός ύποπτος, τον οποίο αναζητά η Αστυνομία.

Στο διπλανό χωριό από αυτό του Κατσίφα το άγριο έγκλημα

Η Βόδριστα βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι ένα από τα χωριά της Δρόπολης που παραμένει ακόμη αρκετά «ζωντανό», αφού έχει ακόμη αρκετούς μόνιμους κατοίκους.

Μάλιστα, η Βόδριστα είναι το γειτονικό χωριό με αυτό του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη που είχε βρει τον θάνατο από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα