Διεθνή

Αλβανία: Παραπέμπουν σε δίκη τον Φ. Μπελέρη για εκλογική διαφθορά

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο φάκελος, με κατηγορούμενο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, είναι πλήρης

Parallaxi
αλβανία-παραπέμπουν-σε-δίκη-τον-φ-μπελ-1007564
Parallaxi

Κεκλεισμένων των θυρών και έπειτα από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία πέρασε επί της ουσίας την υπόθεση για τον Φρέντι Μπέλερη, κάνοντας δεκτό το αίτημα του SPAK (Εισαγγελία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος).

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προκαταρκτική συνεδρίαση στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου ο εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μετά την εξέταση των στοιχείων για την εξαγορά ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι ο φάκελος της Ειδικής Εισαγγελίας με κατηγορούμενο τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη για εκλογική διαφθορά, είναι πλήρης και ότι η κατηγορία υποστηρίζεται. Συνεπώς, αποφάνθηκε τη συνέχιση της δίκης την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη στη δίκη ήταν ότι παραμένει στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μπελέρη: Οι αλβανικές Αρχές να τηρήσουν τους νόμους

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το δικό του μήνυμα στις αλβανικές Αρχές έστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την υπόθεση του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρνμεντ απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρι) και αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)».

Ο Φρέντι Μπελέρι συνελήφθη στις 12/5 από τις αλβανικές Αρχές με την κατηγορία της διαφθοράς κατά την προεκλογική εκστρατεία του.

πηγη ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα