Διεθνή

Αντικλεπτικά παντού στη Βρετανία – Κλέβουν μέχρι και σοκολάτα λόγω ακρίβειας

Ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών έχουν δώσει απλά σε πολλούς ανθρώπους μια δικαιολογία για να κλέβουν ό,τι θέλουν.

Parallaxi
αντικλεπτικά-παντού-στη-βρετανία-κλ-1044751
Parallaxi

Η κλοπή προϊόντων από τα καταστήματα τροφίμων στη Βρετανία εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής «έβαλε» αντικλεπτικό μέχρι και στις μικρές σοκολάτες.

Όπως γράφει η Daily Mail είναι τέτοια η έκταση του φαινομένου, που αφού μπήκαν σε θήκες ασφαλείας ή απέκτησαν αντικλεπτικό τρόφιμα, όπως τα ψάρια και οι μπριζόλες ή τα ξυραφάκια και τα μπουκάλια με αλκοόλ, τώρα ελήφθησαν τα ίδια ακραία μέτρα για τις μικρές σοκολάτες Galaxy αξίας 1.25 στερλίνων.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς οι καταστηματάρχες στη Βρετανία χάνουν περίπου 1δισ. στερλίνες το χρόνο εξαιτίας των κλοπών προϊόντων από τα καταστήματα, που τελευταία έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω της αύξησης του κόστους ζωής.

Στοιχεία & εκτιμήσεις

Μόνο τον περασμένο Μάρτιο, ανέφερε σε πρόσφατη ανάλυση στοιχείων το BBC, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιστατικά κλοπής σε καταστήματα τροφίμων. Στην πραγματικότητα, παρατηρεί, πρόκειται για αύξηση 30,9% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα πάντως με τον ο οικονομικό διευθυντή της εταιρείας λιανικής πώλησης Associated British Foods, Ίουαν Τοντζ, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών έχουν δώσει απλά σε πολλούς ανθρώπους μια δικαιολογία για να κλέβουν ό,τι θέλουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φρανκ Χορστ από το EHI Retail Institute, ένα ερευνητικό ινστιτούτο εταιρειών λιανικού εμπορίου στη Γερμανία, ο οποίος εκτιμά ότι οι δύσκολες εποχές δεν οδηγούν αυτομάτως σε συχνότερες κλοπές.

«Στην οικονομική κρίση, στην προσφυγική κρίση ή και σε περιόδους υψηλής ανεργίας, σε όλες αυτές τις περιόδους κρίσης, πάντα λέγεται ότι αυτοί είναι παράγοντες που αυξάνουν τις κλοπές καταστημάτων. Τελικά, όμως, δεν παρατηρήθηκαν ποτέ τέτοια στοιχεία».

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα