Διεθνή

Η Bjork και η Microsoft δημιουργούν μουσική με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η μουσική μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες

Parallaxi
η-bjork-και-η-microsoft-δημιουργούν-μουσική-με-τη-βο-542782
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ακόμα ένα πεδίο, αυτό της μουσικής βιομηχανίας. Η Ισλανδή μουσικός και τραγουδίστρια Bjork σε συνεργασία με την Microsoft θα δημιουργήσουν μουσική.

Η μουσική αυτή θα βασίζεται στην αλλαγή των καιρικών συνθηκών και στη θέση του ήλιου, χάρη σε μια κάμερα που θα υπάρχει στην οροφή του ξενοδοχείου «Sister City». Το συγκεκριμένο σχέδιο ονομάστηκε «Κórsafn» δηλαδή χορωδία. Πρόκειται για μια σύνθεση που θα παίζεται συνεχόμενα στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ η μουσική που θα ακούγεται θα είναι κυρίως χορωδιακές συνθέσεις από το έργο της Bjork, οι οποίες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Δηλαδή η μουσική θα αλλάζει ανάλογα με την θέση του ηλίου (πρωί, μεσημέρι, βράδυ), αλλά και με βάση τις αλλαγές στη βαρομετρική- ατμοσφαιρική πίεση. 

Αυτή η ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες του ξενοδοχείου να εναρμονιστούν με τις καιρικές συνθήκες της περιοχή. Επιπλέον η Microsoft προσπαθεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο πρότζεκτ, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει πιο εύκολα την πυκνή ή την αραιή συννεφιά, το χιόνι, τη βροχή, τον καθαρό ουρανό αλλά και τα πουλιά, ανάλογα πάντοτε με την εποχή.

«Μια αρχιτεκτονική κατασκευή στο Μανχάταν μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ με την τεχνητή νοημοσύνη και αποδέχτηκα αυτό το κάλεσμα. Τώρα είμαι στις επάλξεις και ανυπομονώ με μεγάλη περιέργεια για τα αποτελέσματα» όπως δήλωσε η Bjork.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα