Διεθνή

Η Caitlyn Jenner θέλει να «κατέβει» για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια

Τι αναφέρουν πρόσωπα από το κοντινό της περιβάλλον;

Parallaxi
η-caitlyn-jenner-θέλει-να-κατέβει-για-κυβερνήτης-420502
Parallaxi
Εικόνα – Instagram @ Caitlyn Jenner

Η Caitlyn Jenner, της γνωστής οικογένειας, πρώην Ολυμπιονίκης και διακεκριμένη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα  των τρανσέξουαλ, σκέφτεται να «κατέβει» για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια εναντίον του Κυβερνήτη Gavin Newsom των δημοκρατικών.

Η κ. Jenner, μια μακροχρόνια Ρεπουμπλικανική, συμβουλεύεται τον Brad Parscale, πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Donald J. Trump, σύμφωνα με ένα άτομο από το κοντινό της περιβάλλον. Ο κ. Parscale δεν θα διαχειρίζεται την καμπάνια της κυρίας Jenner, αλλά την καθοδηγεί για το ποιος θα αναλάβει βασικούς ρόλους.

Η κα Jenner λέγεται επίσης ότι συνεργάζεται με την Caroline Wren, μια εξέχουσα G.O.P. fund-raiser που ήταν ανώτερη σύμβουλος για την προεδρική εκστρατεία του Trump πέρυσι και της οποίας το όνομα ακούστηκε έντονα στην εισβολή στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το axio, η κα Wren συνδέθηκε με την κυρία Jenner μέσω μιας Ρεπουμπλικανικής ΜΚΟ που εργάζεται στο L.G.B.T.Q. θέματα.

Ο γενικός γραμματέας της Καλιφόρνια αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι η προσπάθεια ανάκλησης του Newsom έχει επίσημα προκριθεί σε εκλογές. Οι διοργανωτές ανάκλησης λένε ότι έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια υπογραφές που χρειάζονται. Τέτοιες εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν αργότερα εντός του έτους.

Μέχρι στιγμής, η προσπάθεια αντικατάστασης του κ. Newsom δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζει τις εκλογές ανάκλησης του 2003 στην Καλιφόρνια, οι οποίες έδιωξαν τον κυβερνήτη Gray Davis, έναν Δημοκρατικό και εξέλεξε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ρεπουμπλικανικό. Παρά την κριτική για τον χειρισμό του κ. Newsom για την πανδημία και άλλες αντιπαραθέσεις που αντιμετώπισε, μια πρόσφατη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι μόλις το 40% των ψηφοφόρων του κράτους θα υποστήριζε την ανάκληση του κυβερνήτη.

Το γεγονός της υποψηφιότητας της Caitlyn Jenner ως Ρεπουμπλικανή, προκάλεσε σε αρκετούς εντύπωση καθώς η ίδια υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ νωρίς όταν ήταν πρόεδρος, αλλά ακύρωσε την υποστήριξή του το 2018 αφού η κυβέρνησή του επιτέθηκε επανειλημμένα στα δικαιώματα των τρανσέξουαλ.

Ένας άλλος υποψήφιος για τη θέση, σύμφωνα με κάποιες φήμες, ο οποίος έχει επίσης δεσμούς με τον τέως πρόεδρο της Αμερικής, είναι ο Ρικ Γκρενέλ, που διετέλεσε και Acting Director of National intelligence.

Πληροφορίες: nytimes.com

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα