Χαμάς: Οι ΗΠΑ και η Δύση ευθύνονται για τον πόλεμο με το Ισραήλ

Τι ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς

Parallaxi
χαμάς-οι-ηπα-και-η-δύση-ευθύνονται-για-1067274
Parallaxi

Ευθύνες στις ΗΠΑ και τη Δύση για τον πόλεμο με το Ισραήλ επέρριψε σήμερα Τετάρτη (18/10) εκπρόσωπος της Χαμάς στο Λίβανο. Ο Οσάμα Χαμντάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και όλες οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «έχουν πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο κατά των αμάχων στη Γάζα», σύμφωνα με την Jerusalem.com.

Σε ανακοίνωσή της η Χαμάς καταγγέλλει τις Ηνωμένες Πολιτείες για «τυφλή προκατάληψη υπέρ του Ισραήλ», λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν κατηγόρησε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας.

Έκρηξη οργής μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας με τους 500 νεκρούς έχει προκαλέσει μια χειμαρρώδη καταδίκη σε όλο τον αραβικό κόσμο, με ακόμη και συμμάχους να κατηγορούν το Ισραήλ για την επίθεση, παρά τις αρνήσεις του.

Η Χαμάς απέδωσε την έκρηξη σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ η Ισλαμική Τζιχάντ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι «προσπαθεί σκληρά να αποφύγει την ευθύνη για τη βάναυση σφαγή που διέπραξε». Ο ισραηλινός στρατός όμως δήλωσε ότι δεν εμπλέκεται και ότι η έκρηξη προκλήθηκε από λάθος πυροδότηση παλαιστινιακής ρουκέτας. Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα δήλωσε ότι έχει “αποδείξεις” ότι οι μαχητές ήταν υπεύθυνοι για την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας.

Πηγές: Reuters, ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα