Χανιά: Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για επίθεση ανηλίκων σε συμμαθητή τους

Για το επεισόδιο με τον τραυματισμό ανηλίκου μέσα στη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου.

Parallaxi
χανιά-στον-εισαγγελέα-η-δικογραφία-γι-1087739
Parallaxi

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνολικά επτά συλληφθέντες για το επεισόδιο με τον τραυματισμό ανηλίκου μέσα στη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Χανίων, και αφορά την πρόκληση σωματικών βλαβών για τους δύο ανήλικους, την παραμέληση εποπτείας ανηλίκου για τους γονείς των ανηλίκων και σε βάρος του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό.

Οι μαρτυρίες μαθητών, που σοκαρίστηκαν στο άκουσμα του συμβάντος, αναφέρουν ότι οι νεαροί δε φαίνεται να είχαν προηγούμενες διενέξεις ενώ χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως “της στιγμής”. Τονίζουν μάλιστα, ότι στο σχολείο δεν υπήρξε ξανά ανάλογο περιστατικό, ενώ θεωρούν το σχολείο τους ως μία πολύ καλή εκπαιδευτική μονάδα.

Στο μεταξύ, με σοβαρότητα αντιμετωπίζει την αύξηση περιστατικών ενδοσχολικής βίας στα σχολεία, η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης στην κάμερα της ΕΡΤ Χανίων, τα περιστατικά εξετάζονται διεξοδικά από τους διευθυντές των μονάδων, ενώ γίνεται και ενδελεχής διάλογος μεταξύ των οικογενειών θυτών-θυμάτων για να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι ξεκινάει η διενέργεια εντατικών σεμιναρίων για τη σχολική διαμεσολάβηση, ώστε οι καθηγητές να μπορούν να διαχειριστούν αντίστοιχα περιστατικά και να καθοδηγήσουν τους μαθητές ώστε να επιλύουν με όμορφο τρόπο και χωρίς βία τις διαφορές τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα