Διεθνή

Χούθι: Νέα επίθεση με μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος γεμάτο εκρηκτικά κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Εξερράγη αρκετά μακριά από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

Parallaxi
χούθι-νέα-επίθεση-με-μη-επανδρωμένο-πλ-1097993
Parallaxi

Οι Χούθι επιτέθηκαν με ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος γεμάτο εκρηκτικά κατά πλοίων της Ερυθράς Θάλασσας, ωστόσο αυτό εξερράγη αρκετά μακριά από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και εμπορικά και δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα.

Διοικητής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο υποναύαρχος Μπραντ Κούπερ, έκανε λόγο για «αποτυχημένη επίθεση» των ανταρτών Χούθι της Υεμένης και τόνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί 25 επιθέσεις από τους Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων που διαπλέουν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά τους μετριάζεται», πρόσθεσε ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Για την επίθεση με το πλωτό μη επανδρωμένο σκάφος, ο Κούπερ είπε: «Σημειώθηκε σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από τα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή –εμπορικά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ– και όλοι το είδαμε όταν εξερράγη».

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πεζοναύτες πάνω σε εμπορικά σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα για την ασφάλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα