Διεθνή

Δικαστήριο ζήτησε από τη Ryanair να σταματήσει τις υπερβολικές χρεώσεις στις χειραποσκευές

Τι απάντησε η εταιρεία;

Parallaxi
δικαστήριο-ζήτησε-από-τη-ryanair-να-σταματήσ-273200
Parallaxi

Υπερβολική χαρακτήρισε δικαστήριο της Ισπανίας την πολιτική της Ryanair για τις χρεώσεις στις  χειραποσκευές των επιβατών στην καμπίνα.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη πόρτα του δικαστηρίου, όταν μια γυναικά ζήτησε αποζημίωση για το επιπλέον ποσό που αναγκάστηκε να πληρώσει εξαετίας της χειραποσκευής της.  Όπως της είπαν έπρεπε να πληρώσει είκοσι ευρώ πρόστιμο ώστε να της επιτρέψουν να πάρει την αποσκευή δέκα κιλών, μαζί της στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Η Ryanair δέχεται μόνο χειραποσκευές ή μικρές τσάντες στις καμπίνες των σκαφών της, με την προϋπόθεση να χωράνε κάτω από τα καθίσματα. Πολιτική της είναι να χρεώνει επιπλέον τους επιβάτες που παίρνουν μαζί τους οτιδήποτε πέρα από μία μικρή χειραποσκευή. Αντίθετα όμως με την απόφαση του δικαστηρίου η εταιρία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τις χρεώσεις της.

Έτσι το εμπορικό δικαστήριο αποφάσισε πως η αεροπορική εταιρία πρέπει να επιστρέψει με τόκο το ποσό που πήρε από την γυναικά. Σύμφωνα με τον δικαστή, η συγκεκριμένη χειραποσκευή θα μπορούσε εύκολα να χωρέσει κάτω από το κάθισμα και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η επιπλέον χρέωση.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε ότι η επίμαχη χρεωστική πολιτική της εταιρείας είναι αστήριχτη και ζήτησε από την εταιρεία να αφαιρέσει τους σχετικούς όρους από τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κανείς με Ryanair. «Αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει την πολιτική της Ryanair για τις αποσκευές, είτε για προηγούμενες υποθέσεις είτε για μελλοντικές» σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, που κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό παρερμηνείας της ελευθερίας που διατηρεί η εταιρία, να αποφασίζει για το μέγεθος των αποσκευών στην καμπίνα των αεροσκαφών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα