Δημόσια η δίκη της γυναίκας που βιάστηκε από 50 άνδρες αφού τη νάρκωνε ο σύζυγός της

Η Ζιζέλ Πελικό, έχοντας στο πλευρό της την κόρη της, ένα από τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον κατηγορούμενο, δίνει ένα μάθημα αντοχής και ψυχικού σθένους.

Parallaxi
δημόσια-η-δίκη-της-γυναίκας-που-βιάστη-967303
Parallaxi

“Η ντροπή πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο”. Αυτή η φράση συνοψίζει τη στάση της Ζιζέλ Πελικό, 71 ετών, που έχει πάρει τη γενναία απόφαση να μη ζητήσει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του συζύγου της και των 50 βιαστών της σε βάθος μιας δεκαετίας.

Η γυναίκα που επί μία δεκαετία ήταν θύμα των πιο νοσηρών ορέξεων του ίδιου του συζύγου της που τη νάρκωνε, την εξέδιδε σε πελάτες που εντόπιζε online, σε chatroom του σκοτεινού διαδικτύου, και, την ώρα των βιασμών της, τη βιντεοσκοπούσε, εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Αβινιόν χωρίς να κρύβεται.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ροζέ Αρατά, ανακοίνωσε κατά την έναρξη της δίκης ότι όλες οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες σύμφωνα με την επιθυμία της Ζιζέλ Πελικό για “απόλυτη διαφάνεια μέχρι το τέλος”. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Πελικό σχετικά με τη δημοσιότητα της δίκης παρότι και οι κατηγορούμενοι αλλά και ο εισαγγελέας είχαν ζητήσει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια όλων των παραγόντων της δίκης, κατηγορουμένων και ενάγουσας. Κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η Ζιζέλ Πελικό, έχοντας στο πλευρό της την κόρη της, ένα από τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον κατηγορούμενο, δίνει ένα μάθημα αντοχής και ψυχικού σθένους.

Η διαδικασία ωστόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα της Αβινιόν, θα είναι μακρά και επώδυνη. Η γυναίκα που διανύει την όγδοη δεκαετία της ηλικίας της, θα ζήσει έχοντας πλήρη συνείδηση, αυτή τη φορά, τους βιασμούς που υπέστη επί μία δεκαετία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό. Θα είναι μια πρωτοφανής δικαστική διαδικασία, καθώς το θύμα δεν έχει “καμία ανάμνηση” της βαριάς σεξουαλικής κακοποίησης που έχει υποστεί και για την οποία ενημερώθηκε εντελώς ξαφνικά, το 2020.

“Κακοποιήσεις”: 20.000 φωτογραφίες και βίντεο – 100 βιασμοί

Στις 2 Νοεμβρίου 2020, ο Ντομινίκ Πελικό πιάστηκε επ’ αυτοφώρο να βιντεοσκοπεί γυναίκες στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος στη νότια Γαλλία. Σε φορητό στικάκι USB που βρήκε η αστυνομία στην κατοχή του, υπήρχε ένας φάκελος με την ανατριχιαστική ονομασία “Κακοποιήσεις”. Ο φάκελος περιείχε 20.000 φωτογραφίες και βίντεο με τη σύζυγό του να πέφτει θύμα βιασμού πάνω από 100 φορές.

“Τη νάρκωνα, την εξέδιδα και την κινηματογραφούσα”, είχε πει ο Πελικό, ομολογώντας εξ αρχής την ενοχή του.

Ο Ντομινίκ Πελικό, έτριβε κι έκανε σκόνη υπνωτικά και αγχολυτικά χάπια και τα διέλυε μέσα στο βραδινό γεύμα της και το κρασί της. Ιατρικά αρχεία έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια ενός μόνο έτους είχε προμηθευτεί μέσω συνταγογράφησης πάνω από 450 χάπια. Με τα χάπια που έδινε κρυφά στη γυναίκα του, την έφερνε σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση.

Η Ζιζέλ Πελικό βίωνε ασυνήθιστα συμπτώματα που δεν οδηγούσαν σε κάποια διάγνωση. Τα παιδιά της και οι κοντινοί της άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν συμπτώματα Αλτζχάιμερ καθώς ξεχνούσε πρόσφατα γεγονότα και ήταν πολύ συχνά σαν υπνωτισμένη. Επιπλέον, είχε επισκεφθεί γυναικολόγο για αδιευκρίνιστα προβλήματα χωρίς ποτέ να κινηθεί κάποια υποψία. Όταν έμαθε τι της συνέβαινε επί τόσο πολλά χρόνια κατέρρευσε και έφτασε στα πρόθυρα να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι βιαστές της είναι ηλικίας 26 έως 72 ετών.

Η 71χρονη γυναίκα είναι αποφασισμένη να τους αντιμετωπίσει έναν προς έναν, κατά πρόσωπο. Και αυτή τη φορά θα είναι νηφάλια, όπως τόνισε μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα