Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή – Το Ιράν «οχυρώνεται» για την Ισραηλινή επίθεση

Καταργεί βομβητές και ζητά βοήθεια από τη Ρωσία

Parallaxi
εκτός-ελέγχου-η-κατάσταση-στη-μέση-ανα-1147527
Parallaxi

Την απάντηση του Ισραήλ περιμένει το Ιράν με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να είναι εκτός ελέγχου.

Το Ιράν θέλει να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την επίθεση του Ισραήλ μετά την ομοβροντία των βαλλιστικών πυραύλων που έριξε στη χώρα.

Το Ιράν όπως αναφέρουν οι New York Times φέρεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας. Με ποιο τρόπο; Οι ρωσικοί δορυφόροι να προειδοποιήσουν την εναέρια άμυνα του Ιράν για την έναρξη επίθεσης από το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, να παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση μέσα από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους που διαθέτει.

Η Τεχεράνη βρίσκεται σε γενική επιφυλακή με τις ένοπλες δυνάμεις και τα συστήματα ασφαλείας να βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού. Σε ενδεχόμενη Ισραηλινή επίθεση θα φανεί ποια προηγμένα συστήματα αεράμυνας και ραντάρ παρέλαβε η Τεχεράνη τον περασμένο Αύγουστο. Και αυτό διότι οι Ιρανοί μπορεί να είχαν αποκαλύψει ότι παρέλαβαν συστήματα, αλλά παραμένει άγνωστο αν ανάμεσά τους βρίσκονται και οι S-400, το πιο εξελιγμένο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα της Ρωσίας (το Ιράν διαθέτει S-300).

Προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Το Ιράν οχυρώνεται με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτές της παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου που ίσως να είναι στόχος του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενέι μπορεί να εμφανίστηκε με τουφέκι, για να αποδείξει ότι δεν φοβάται το Ισραήλ αλλά σίγουρα αποτελεί στόχο του. Μάλιστα έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία που δεν αποκαλύπτεται, αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για καταφύγιο ύψιστης ασφαλείας. Τα ίδια μέτρα λαμβάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη της ηγεσίας του Ιράν.

Το Ιράν για να μην την πατήσει όπως η Χεζμπολάχ σταμάτησε να χρησιμοποιεί βομβητές και ασυρμάτους. Φέρεται να έχει ζητήσει από τις ρωσικές αλλά και τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, βοήθεια στον έλεγχο των συσκευών που θα μπορούσε να έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά η Μοσάντ.

Το Ισραήλ έχει διεισδύσει στους Φρουρούς της Επανάστασης

Μετά τα όσα έγιναν με τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα από πράκτορα που άφησε ουσία στο χέρι του και έτσι τον εντόπισαν οι Ισραηλινοί, το Ιράν θέλει να αποτρέψει ένα αντίστοιχο γεγονός με τον Χαμενεϊ. Γι’ αυτό τον λόγο οι Φρουροί της Επανάστασης θέλουν να μηδενίσουν την πιθανότητα να υπάρξει προδότης ανάμεσά τους, ο οποίος θα δώσει στους Ισραηλινούς την τοποθεσία που βρίσκεται ο Χαμενέι.

Έχουν ξεκινήσει και σχετική έρευνα και ήδη έχουν συλληφθεί 20 Ιρανοί αξιωματούχοι ως πράκτορες της Μοσάντ με έναν από αυτούς να προκαλεί αίσθηση.

Αυτός είναι ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας του Ιράν που είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό πρακτόρων της Μοσάντ, ο οποίος, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές αποδείχθηκε πράκτορας του Ισραήλ.

Επιστράτευση χάκερς για την αποτροπή ηλεκτρονικού πολέμου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το Ιραν να αντεπιτεθεί την ώρα που θα δέχεται επίθεση από το Ισραήλ. Οι Ιρανοί φέρονται να έχουν ενημερώσει παραστρατιωτικές και στρατιωτικές ομάδες γειτονικών χωρών, να «απαντήσουν» εάν δεχτεί επίθεση.

Με δεδομένο ότι κάποιοι εξ αυτών, όπως οι Χούθι της Υεμένης στοχεύουν αμερικανικές δυνάμεις, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν επίθεση σε στρατιωτικές θέσεις στην Υεμένη.

Επειδή ο πόλεμος διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα οι Ιρανοί δεν αποκλείουν έναν ηλεκτρονικό πόλεμο από το Ισραήλ παραλύοντας τις επικοινωνίες και τις συναλλαγές της χώρας. Γι΄αυτό έχει σε ετοιμότητα τον δικό του στρατό από χάκερς.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα