Εμφανίστηκαν 7 ήλιοι στον ουρανό της Κίνας – Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Η αναλογία του υποτιθέμενου αστρονομικού φαινομένου με τη μυθολογία της Κίνας.

Parallaxi
εμφανίστηκαν-7-ήλιοι-στον-ουρανό-της-κί-1206030
Parallaxi

Σε ένα παράξενο ουράνιο φαινόμενο, στην Κίνα πολλοί έμειναν έκπληκτοι αφού φάνηκε να λάμπουν επτά Ήλιοι ταυτόχρονα στον ουρανό.

Eιδικότερα, όπως ανέφερε η New York Post, το εντυπωσιακό θέαμα καταγράφηκε σε ένα viral βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, από μια γυναίκα ονόματι «Γουάνγκ» σε ένα νοσοκομείο στο Τσενγκντού. Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τους επτά ήλιους ευθυγραμμισμένους σε μια σειρά, ο καθένας με διαφορετική ένταση. Η κ. Γουάνγκ ισχυρίστηκε πως οι θεατές μαγεύτηκαν από το ασυνήθιστο θέαμα, το οποίο διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και ήταν ορατο από πολλές γωνίες.

Η αλήθεια για τους «επτά Ήλιους» στην Κίνα

Ωστόσο, το φαινόμενο δεν ήταν ένα πραγματικό αστρονομικό γεγονός αλλά μια οπτική ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από τη διάθλαση του φωτός μέσα από το πολυεπίπεδο γυαλί του παραθύρου του νοσοκομείου. Οι «επτά Ήλιοι» ήταν εικόνες που δημιουργήθηκαν από κάθε υαλοπίνακα.

Πάντως, το εν λόγω viral φαινόμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον χρηστών του Reddit και έτσι πολλοί το συνέκριναν με έναν κινεζικό μύθο στον οποίο ο θρυλικός τοξότης, Χου Γι, καταρρίπτει 9 από τους 10 Ήλιους της Γης για να αποτρέψει την καταστροφή του πλανήτη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα