Διεθνή

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποδέχθηκαν το 2023 στους δρόμους του Παρισιού

Γάλλοι και τουρίστες, παρά το ασφυκτικό κλίμα λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών, παρέμειναν στα Ηλύσια Πεδία μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

Parallaxi
ένα-εκατομμύριο-άνθρωποι-υποδέχθηκα-955493
Parallaxi

Ένα απροσδόκητα μεγάλο πλήθος, ενός εκατομμυρίου πολιτών, βρέθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω κορονοϊού.

Αξιωματούχοι στο Παρίσι χαρακτήρισαν τη χθεσινή βραδιά ως “αναγέννηση” για τους ανθρώπους που συναντήθηκαν ξανά και μίλησαν για μια “μικρή γεύση” του τι θα συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι γαλλικές αρχές περίμεναν ότι περίπου 500.000 Παριζιάνοι και τουρίστες θα βρεθούν στη λεωφόρο, όπου μια τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων ξέσπασε γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου τα μεσάνυχτα, κατά την αλλαγή του χρόνου.

Ωστόσο, η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες. Άνθρωποι από όλη τη Γαλλία, τουρίστες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, παρά το ασφυκτικό κλίμα λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών, παρέμειναν στα Ηλύσια Πεδία μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

Η τελευταία πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση του Παρισιού στα Ηλύσια Πεδία πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, με 250.000 άτομα να δίνουν το παρών. Το 2020, ακυρώθηκε εν μέσω περιορισμών Covid, ενώ και η περσινή συγκέντρωση ακυρώθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

“Ήταν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι αν πάρουμε την ευρύτερη περίμετρο”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin. “(Ο παλιός χρόνος) έφυγε τόσο καλά όσο θα μπορούσε”.

πηγή – news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα