Διεθνή

Ένοχος στην υπόθεση για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ – Πρόστιμο 355 εκατ. δολάρια

Ο δικαστής εξέδωσε την τελική απόφαση από τη δίκη, η οποία διεξήχθη χωρίς κριτική επιτροπή.

Parallaxi
ένοχος-στην-υπόθεση-για-απάτη-ο-ντόναλ-708966
Parallaxi

355 εκατομμύρια δολάρια καλείται να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης, καθώς κρίθηκε ένοχος στην υπόθεσή του για απάτη.

Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Φ. Ένγκορον κλείνει μια χαοτική υπόθεση πολλών ετών στην οποία ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έθεσε σε δίκη τους φανταστικούς ισχυρισμούς πλούτου του Τραμπ. Η εκρηκτική δίκη προέκυψε από τη μήνυση της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, που κατηγορούσε τον Τραμπ, τους δύο ενήλικους γιους του, την εταιρεία του και ανώτατα στελέχη για δόλια διόγκωση των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ.

Ο δικαστής επέβαλε μια σαρωτική σειρά τιμωριών που απειλεί την επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρώην προέδρου, καθώς ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές διώξεις και επιδιώκει να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Επίσης, στον Τραμπ απαγορεύεται για τρία χρόνια να υποβάλει αίτηση για δάνεια από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εγγεγραμμένο στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης. «Η Νέα Υόρκη σημαίνει επιχείρηση για την καταπολέμηση της επιχειρηματικής απάτης», έγραψε ο Engoron στην απόφαση 92 σελίδων.

Ο δικαστής εξέδωσε την τελική απόφαση από τη δίκη, η οποία διεξήχθη χωρίς κριτική επιτροπή.

Όχι μόνο ο δικαστής Ενγκορόν επέβαλε τριετή απαγόρευση εμποδίζοντας τον κ. Τραμπ να υπηρετήσει σε κορυφαίους ρόλους σε οποιαδήποτε εταιρεία της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της δικής του, αλλά ο δικαστής επέβαλε επίσης αυτή την τιμωρία στους ενήλικους γιους του πρώην προέδρου για δύο χρόνια και διέταξε να πληρώσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Ένας από τους γιους, ο Έρικ Τραμπ, είναι ο εκ των πραγμάτων διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τραμπ και η απόφαση θέτει σε αμφιβολία εάν κάποιο μέλος της οικογένειας μπορεί να διευθύνει την επιχείρηση στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Τραμπ θα ασκήσει έφεση κατά της οικονομικής ποινής – η οποία θα μπορούσε να ανέλθει στα 400 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο μόλις προστεθούν οι τόκοι.

Με πληροφορίες από New York Times

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα