Διεθνή

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στον αποψινό τελικό του γαλλικού κυπέλλου ποδοσφαίρου

Αναμένεται έντονη η παρουσία συνδικαλιστικών οργανώσεων, στον απόηχο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Parallaxi
έντονη-πολιτική-αντιπαράθεση-στον-απ-967198
Parallaxi

Αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης έχει γίνει λίγο πριν την έναρξη του, σήμερα στις 10 ώρα Ελλάδας, ο τελικός του γαλλικού κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Τουλούζη και την Νάντη στο Παρίσι, τον οποίο θα παρακολουθήσει και στη συνέχεια θα απονείμει το κύπελλο στην νικήτρια ομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν αναγγείλει την διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, έξω από το στάδιο της Γαλλίας όπου θα γίνει ο τελικός.

Είχαν επίσης δηλώσει ότι θα μοιράσουν στους περίπου 80.000 φιλάθλους-θεατές του τελικού κόκκινες κάρτες και σφυρίχτρες για να εκφράσουν στη συνέχεια και αυτοί την αντίθεσή τους προς την πολιτική του προέδρου Μακρόν μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν μετά από σχετικό αστυνομικό διάταγμα, το οποίο κατήγγειλαν τα κόμματα της αριστεράς και κατά του οποίου προσέφυγαν σε διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας τα συνδικάτα. Το διοικητικό δικαστήριο ακύρωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα το αστυνομικό διάταγμα θεωρώντας την απαγόρευση δυσανάλογο μέτρο.

Κατόπιν αυτού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ότι όσοι έρθουν στο γήπεδο θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και ότι θα απαγορευτεί να έχουν μαζί τους σφυρίχτρες στο βαθμό που ο ήχος τους θα καλύπτει τον ήχο της σφυρίχτρας του διαιτητή του αγώνα. Ως προς το τυπικό της απονομής του κυπέλλου, αυτό θα γίνει από τον πρόεδρο Μακρόν, αλλά όχι εντός του αγωνιστικού χώρου όπως ήταν η πάγια συνήθεια στη Γαλλία πριν από τον κορονοϊό. Για λόγους ασφαλείας οι ποδοσφαιριστές θα ανέβουν στην προεδρική εξέδρα, όπου θα λάβουν το κύπελλο και τα μετάλλια τους. Ασαφές εξακολουθεί τέλος να παραμένει το αν ο πρόεδρος Μακρόν θα κατέλθει πριν την έναρξη του τελικού στον αγωνιστικό χώρο για να χαιρετίσει τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα