Επέλαση της κακοκαιρίας Boris στην Ιταλία – Εικόνες καταστροφής

Πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττουν τη βόρεια Ιταλία

Parallaxi
επέλαση-της-κακοκαιρίας-boris-στην-ιταλία-8-1217425
Parallaxi

Δύο άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον χίλιοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βόρεια Ιταλία λόγω των καταστροφικών πλημμύρων από την κακοκαιρία Boris.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία “χτυπάει” κυρίως την περιφέρεια Εμίλια – Ρομάνια, η οποία είχε και παλαιότερα πληγεί από καταρρακτώδεις βροχές, τον Μάιο του 2023, οι οποίες μάλιστα είχαν προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων και ζημιές ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον TheGuardian, οι δύο αγννοούμενοι είναι από την Τραβερσάρα, ένα χωριό στην επαρχία της Ραβέννας, όπου ο ποταμός Λαμόνε υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας την περιοχή. Σχολεία έκλεισαν, τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν ενώ ορισμένοι δρόμοι αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 500 διασώσεις.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κατάσταση θυμίζει πολύ αυτό που είχαμε τον περασμένο Μάιο», δήλωσε στο Radio 24 ο Michele De Pascale, δήμαρχος της Ραβέννα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου η κακοκαιρία Boris προκάλεσε υπερχείλιση ποταμών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Εικόνες καταστροφής από τις πλημμύρες στην Ιταλία:

Εικόνα: X/ Viory Video

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα