Διεθνή

«Επιλέξαμε την οδό της προόδου» – Η δήλωση Πούτιν μετά τη νίκη στις εκλογές με 87,28%

Λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι «τίμησαν την ελευθερία της επιλογής και της ψήφου»

Parallaxi
επιλέξαμε-την-οδό-της-προόδου-η-δήλ-1024012
Parallaxi

Διάγγελμα στον ρωσικό λαό απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το εμφατικό ποσοστό 87,28% που έλαβε στις εκλογές, λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι «τίμησαν την ελευθερία της επιλογής και της ψήφου».

«Επιλέξαμε την οδό της προόδου της Ρωσίας, επιλέξαμε το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η σημασία αυτού του γεγονότος έγινε κατανοητή από την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες» είπε αρχικά.

«Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε στην εκλογική διαδικασία. Δεν έχει σημασία ποιον ψηφίσατε. Αποδείξατε ξανά ότι τιμάτε την ελευθερία της επιλογής και της ψήφου και η φωνή του καθενός σας έχει σημασία» είπε ο Πούτιν.

Όπως σημείωσε «το μέγεθος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε αυξάνει την ευθύνη για τη Ρωσία, για την ευημερία των πολιτών και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη δέσμευση και αποτελεσματικότητα από εμένα προσωπικά και από όλη την ομάδα μας».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους συνυποψηφίους του είπε ότι «όλοι είχαν τις προσεγγίσεις τους για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και οι αρχές θα συνεχίσουν να αξιοποιούν όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχουν στη διάθεσή τους». Ξεχωριστή ήταν η αναφορά Πούτιν στις εκλογικές επιτροπές για τις οποίες είπε ότι «λειτούργησαν με διαφάνεια και σε πλήρη συμφωνία με τον νόμο».

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστο 87,28% καθώς τον ψήφισαν περισσότεροι από 76 εκατομμύρια πολίτες.

Όσον αφορά τους τρεις αντιπάλους του, ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκέντρωσε το 4,31% των ψήφων, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ από το Νέο Λαϊκό Κόμμα έλαβε το 3,85% και ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Η Ρωσία έλαβε 3,20%. Η τριήμερη ψηφοφορία για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές διήρκεσε από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα