Διεθνή

Ερντογάν: Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική – Πότε θα γίνει;

"Για μένα, τότε αυτές είναι οι τελικές εκλογές"

Parallaxi
ερντογάν-ανακοίνωσε-ότι-αποσύρεται-α-1091228
Parallaxi

Την απόσυρσή του από την πολιτική προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Παρασκευή (8/3).

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές του 2028 θα είναι και οι τελευταίες του. Συγκεκριμένα είπε:

«Για μένα, αυτές είναι οι τελικές εκλογές, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος, το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση μιας εμπιστοσύνης για τα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα».

Σημειώνοντας ότι βρίσκονται στην παραμονή μιας πολύ σημαντικής περιόδου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Όπως γνωρίζετε, η 31η Μαρτίου είναι ένα σημείο καμπής για την Τουρκία. Και σε αυτό το σημείο καμπής, τα μάτια όλου του ισλαμικού κόσμου είναι στραμμένα στην Τουρκία. Τι θα συμβαίνει στην Τουρκία; Πιστεύω ότι η υπόθεση μας, που έχει μια πολύ δυνατή νεολαία, θα δώσει την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους τους διαφορετικούς υπουργούς το βράδυ της 31ης Μαρτίου, σαν να έσκασε στις κάλπες».

Υπενθυμίζοντας ότι απομένουν 22 ημέρες μέχρι τις εκλογές, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις 22 ημέρες, τόσο στο βασικό επίπεδο, τα παραρτήματα των γυναικών και οι νέοι θα συνεργαστούν και ελπίζουμε να δώσουν την απαραίτητη απάντηση στην κάλπη.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: «Συνεχίζω τη δουλειά μου ασταμάτητα. Τρέχουμε κυριολεκτικά χωρίς να αναπνέουμε. Γιατί για μένα είναι τελικός. Με την εξουσία που δίνει ο νόμος, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα που θα βγει από αυτή τη θέληση είναι η μεταβίβαση καταπιστεύματος για τα αδέρφια μου που θα με ακολουθήσουν. (…) Ας ελπίσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή από την 1η Απριλίου».

Εκφράζοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη του στους νέους, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Ελπίζουμε, ας κάνουμε μια μεταμόρφωση στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, παντού εδώ. Γιατί τα μάτια είναι εδώ».

Ο Ερντογάν ηγείται της χώρας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Νικητής σε περισσότερες από δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, ο Ερντογάν επανεξελέγη για πενταετή θητεία κατά τη διάρκεια σκληρά αμφισβητούμενων εκλογών τον Μάιο του 2023.

Πηγή:ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα