Διεθνή

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

«Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Parallaxi
ερντογάν-από-κατεχόμενα-δεν-είναι-δυ-971633
Parallaxi

Ομιλία για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, το πρωί του Σαββάτου (20.7.24), υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει και να επιτύχει ειρηνική λύση στην Κύπρο.

«Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, επισημαίνοντας πως «πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο».

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ -που υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Τύμπου- και τον πρόεδρο του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα