Διεθνή

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, υπερασπίζεται τα εδάφη της

«Ποτέ δεν εγκρίναμε τις φρικαλεότητες του Ισραήλ»

Parallaxi
ερντογάν-η-χαμάς-δεν-είναι-τρομοκρατι-1059135
Parallaxi

«Η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση αλλά μια ομάδα μουτζαχεντίν που αγωνίζονται να υπερασπιστούν τη γη και τους πολίτες της», ανέφερε σε δηλώσεις του στην τουρκική Βουλή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισραήλ και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί σαν οργάνωση, αντί για κράτος».

Παράλληλα έστειλε το εξής μήνυμα στο Ισραήλ αλλά και τη διεθνή κοινότητα: «Έι Ισραήλ! Μπορεί να είσαι ένας οργανισμός επειδή η Δύση σου χρωστάει πολλά χρήματα, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια από τις πιο αιματηρές και βίαιες επιθέσεις στην ιστορία. Έι Ισραήλ, με τέτοια μυαλά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Ακόμη κι αν έχεις μαζί σου τις ΗΠΑ και τη Δύση, δεν πρόκειται να πας πουθενά».

Μάλιστα ανέφερε πως «εφόσον η Αμερική δεν θέλει ο κόσμος να κυβερνάται με δικαιοσύνη, θα χάσει και αυτή».

«Έσφιξα το χέρι αυτού του Νετανιάχου μια φορά στη ζωή μου….Εκμεταλλεύτηκε την καλή μας πρόθεση. Το σχέδιό μας να πάμε στο Ισραήλ ακυρώθηκε, δεν θα πάμε», και συνέχισε:

«Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι δολοφονίες και αρρωστημένες ψυχικά τόσο για εκείνους που τις πραγματοποίησαν όσο και για εκείνους που τις υποστηρίζουν.

Σε έναν κόσμο γεμάτο ζωντανούς νεκρούς, εμείς, ως χώρα και έθνος, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια και να χρησιμοποιούμε όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και, αν χρειαστεί, στρατιωτικά μέσα για να το κάνουμε».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα