Διεθνή

Financial Times: Η Ιταλία έστειλε στο Κίεβο μη λειτουργικό εξοπλισμό

Τι αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ

Parallaxi
financial-times-η-ιταλία-έστειλε-στο-κίεβο-μη-λειτο-893263
Parallaxi

Προβληματικός φέρεται να είναι ο εξοπλισμός που αποστέλλεται από την Ιταλία στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σε άρθρο της εφημερίδας γίνεται λόγος για το σχέδιο αντεπίθεσης της Ουκρανίας και για τα όπλα που προμηθεύτηκαν από το ΝΑΤΟ. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το δημοσίευμα αποκαλύπτει διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι «κανένα από τα όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία δεν βρέθηκε σε καλή και λειτουργική κατάσταση». Επιπλέον, ένας σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι ούτε ένα από τα 20 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που παραδόθηκαν από την Ιταλία φέτος δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Η είδηση αναμεταδόθηκε σήμερα από τα Ιταλικά ΜΜΕ, όμως πριν από λίγες μέρες ο ιστότοπος 1lurer.am μετέδωσε πως πρόκειται για όπλα τα οποία στάλθηκαν στην Ουκρανία στις 15 Απριλίου, την ίδια ημέρα μάλιστα που από τον ιταλικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ούντινε πέρασε τρένο με οβιδοβόλα. Τότε η Ιταλική εφημερίδα Open είχε λάβει επιβεβαίωση από το Ιταλικό ΥπΑμ πως επρόκειτο για όπλα που δεν ήταν σε κατάσταση λειτουργίας και που προορίζονταν για την Ουκρανία όπου και θα τελείτο η αναγκαία επισκευή, και πως η αποστολή αυτών των όπλων είχε παρθεί επί Κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Italy24.press, στην αρχή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η ιταλική Κυβέρνηση ανέλαβε «να ανακτήσει τα M109L και να τα προμηθεύσει στο Κίεβο, μετά από μια επισκευή που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ».

Όμως είτε τα εξαρτήματα «δεν έφτασαν ποτέ είτε αποδείχθηκαν ασύμβατα με την ιταλική έκδοση του όπλου» με αποτέλεσμα «αυτά τα κανόνια να στέκονται ακίνητα εδώ και μήνες, περιμένοντας να μάθουν την τύχη τους». Ο ιστότοπος προσθέτει πως τουλάχιστον μερικά (από αυτά) θα επιστέψουν για επισκευή «στην Ιταλία ή το Βέλγιο».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα