Διεθνή

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια: 10 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί – Μεταξύ τους και 2 παιδιά

Δέκα ακόμη άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγνοούνται - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Parallaxi
φωτιά-σε-πολυκατοικία-στη-βαλένθια-10-ά-1124051
Parallaxi

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους μια τετραμελής οικογένεια με δύο μικρά αλλά και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, είναι μέχρι τώρα ο μακάβριος απολογισμός από την φωτιά σε πολυκατοικία 14 ορόφων στη Βαλένθια, στην Ισπανία. Δέκα ακόμη άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγνοούνται.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται ισπανικά μέσα, μεταξύ των νεκρών είναι έναν νεογέννητο βρέφος και ένα τρίχρονο παιδί. Το δε ηλικιωμένο ζευγάρι σκοτώθηκε καθώς με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς προσπάθησε να κρυφτεί στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες και δείγματα DNA από τους συγγενείς των ανθρώπων που συγκαταλέγονται στους αγνοούμενους της φονικής πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως στην πολυκατοικία των 138 διαμερισμάτων διέμεναν περίπου 450 κάτοικοι.

Εν τω μεταξύ, από τις αρμόδιες αρχές εστάλησαν ειδικοί ψυχολόγοι για τη φροντίδα των ανθρώπων που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα, αλλά και των συγγενών των θυμάτων και των αγνοούμενων. Θεραπευτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επισκεφτούν και το νηπιαγωγείο στο οποίο πήγαινε το τρίχρονο αγόρι, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας, της οποίας σκοτώθηκαν όλα τα μέλη.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ακόμη άγνωστα. Ωστόσο εκτιμάται πως η αιτία της ταχύτατης εξάπλωσής της σε όλο το κτίριο έχει έναν ένοχο. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το μονωτικό υλικό (πολυουρεθάνη) που είχε χρησιμοποιηθεί στην πρόσοψή και το οποίο πλέον δεν τοποθετείται σε κανένα νεόδμητο κτίριο εξαιτίας της επικινδυνότητάς του. Η 14όροφη πολυκατοικία τυλίχτηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες μέσα σε μισή ώρα και επεκτάθηκε γρήγορα και σε διπλανή δεκαόροφη οικοδομή.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η τραγωδία καταδεικνύει την ανάγκη να γίνουν εκτεταμένοι και σε άλλα κτήρια, στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο μονωτικό υλικό από πολυουρεθάνη, το οποίο ήταν αρκετά διαδεδομένο πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα