Διεθνή

Γαλλία: 875 οι συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια τη νύχτα

Εκατοντάδες κτήρια με ζημιές, χιλιάδες ΙΧ πυρπολήθηκαν.

Parallaxi
γαλλία-875-οι-συλληφθέντες-για-τα-άγρια-ε-1026904
Parallaxi

Οχτακόσια εβδομήντα πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Τετρακόσιοι οχτώ είναι οι συλληφθέντες μόνο στο Παρίσι και τα προάστια του, κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης νύχτας βίας. Πρόκειται για τον τελικό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά υπέστησαν ζημιές 492 κτίρια, κάηκαν 2.000 οχήματα ενώ υπήρξαν 3.880 εμπρησμοί σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμος για την προσαρμογή των μέτρων επιβολής της τάξης «χωρίς ταμπού» δήλωσαν πηγές της Γαλλικής Προεδρίας, την ώρα που Γάλλοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες και προεδρεύει έκτακτης συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναμένοντας τις προτάσεις της πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών για την περαιτέρω προσαρμογή των μέτρων επιβολής της τάξης «χωρίς ταμπού», δήλωσε πηγή της Γαλλικής Προεδρίας.

«Ολες οι υποθέσεις», ανάμεσά τους και η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξετάζονται από την γαλλική κυβέρνηση για «την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης», δήλωσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν. «Θα εξετάσουμε όλες τις υποθέσεις μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13.00 κατά την σύσκεψη που θα οργανώσει. Κατά συνέπεια, δεν θα απαντήσω τώρα. Αλλά εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις με προτεραιότητα την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε όταν ερωτήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι στο Παρίσι η κυκλοφορία των δρομολογίων των λεωφορείων και των τραμ θα σταματάει στις 9 μ.μ. μέχρι νεωτέρας, για την αποφυγή περαιτέρω καταστροφών.

Η πόλη της Μασσαλίας αποφάσισε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων σήμερα, έπειτα από την χθεσινή νύκτα ταραχών σε ολόκληρη την Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας.

Στη Μασσαλία τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα σταματήσουν την κυκλοφορία τους στις 19.00.

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία εξέδωσε το βρετανικό υπ. Εξωτερικών εν μέσω ταραχών στη χώρα

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω βίαιων ταραχών που βιώνει η χώρα με αφορμή τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού.

«Ενδέχεται να σημειωθούν διακοπές στις οδικές μετακινήσεις και η παροχή συγκοινωνιών εντός της χώρας μπορεί να μειωθεί», ανέφερε το βρετανικό ΥΠΕΞ στην ταξιδιωτική οδηγία που ανήρτησε διαδικτυακά.

«Ορισμένες τοπικές αρχές ενδέχεται να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι απρόβλεπτο πότε και πού θα ξεσπάσουν ταραχές. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης, να αποφεύγετε περιοχές όπου γίνονται ταραχές», προειδοποίησε τους Βρετανούς υπηκόους.

Πηγή: skai.gr / ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα