Διεθνή

Γαλλία: Επίθεση Μπαρντελά στον Εμπαπέ επειδή αποδοκίμασε την Ακροδεξιά

Ο πρόεδρος του κόμματος της Λεπέν τα έβαλε με τον σούπερ σταρ της Εθνικής Γαλλίας

Parallaxi
γαλλία-επίθεση-μπαρντελά-στον-εμπαπέ-1177275
Parallaxi

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν είναι απλώς ο σταρ και αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας στο EURO 2024. Είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη ατραξιόν της διοργάνωσης στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο 25χρονος επιθετικός εκφράζει με τη στάση του και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Γαλλίας και η θέση του να αποδοκιμάσει την Ακροδεξιά, προκάλεσε την αντίδραση του Ζορνταν Μπαρντελά, του προέδρου του κόμματος της Μαρίν Λεπέν.

Ο ακροδεξιός πολιτικός και επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού επέκρινε την Τρίτη (18/6) τον Εμπαπέ για την έκκλησή του προς τη νεολαία να ψηφίσει κατά των «άκρων» στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη Γαλλία το προσεχές διάστημα.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές μας, είτε πρόκειται για τον Μάρκους Τυράμ, είτε για τον Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι είναι είδωλα για τη νεολαία… Αλλά, πρέπει να σεβαστούμε τους Γάλλους, πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο όλων», δήλωσε ο Μπαρντελά στο CNews TV, το κανάλι το οποίο δίνει σταθερά βήμα στην ακροδεξιά.

«Όταν έχεις την τύχη να έχεις έναν πολύ, πολύ μεγάλο μισθό, όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος… τότε ντρέπομαι λίγο να βλέπω αυτούς τους αθλητές, να δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, που δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, που δεν έχουν την ευκαιρία να ζουν στις γειτονιές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων, δήλωσε την Κυριακή (16/6), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024 με αντίπαλο την Αυστρία, ότι «τα άκρα χτυπούν τις πόρτες της εξουσίας».

Ο επιθετικός Μάρκους Τυράμ είχε νωρίτερα καλέσει τον κόσμο να αγωνιστεί για να εμποδίσει τον Εθνικό Συναγερμό (RN) του Μπαρντελά να αποκτήσει την εξουσία.

Το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχει την πρώτη πραγματική ευκαιρία να κερδίσει τις εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου. Οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν σταθερά τον Εθνικό Συναγερμό στην πρώτη θέση μετά την απόφαση-σοκ του Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει το Κοινοβούλιο.

Εκτός με Ολλανδία ο Εμπαπέ για τη Γαλλία

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αυστρία, καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του κόντρα στην Ολλανδία, παιχνίδι που θα γίνει σε τρεις ημέρες από σήμερα (21/6, 22:00).

Η απόφαση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Equipe, λήφθηκε δεδομένης της έντασης και έκτασης του τραύματος, την προθεσμία για την κατασκευή μάσκας και τον ελάχιστο χρόνο για τη συνηθίσει ο παίκτης.

Ο Εμπαπέ θα μπορέσει -λογικά- να αγωνιστεί κόντρα στην Πολωνία, τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, στις 25 Ιουνίου. Εκτός, βέβαια, εάν οι «μπλε» έχουν προκριθεί στα νοκ-άουτ, οπότε το επιτελείο μπορεί να μπει προφυλάξει τον επιθετικό του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα