Διεθνή

Γάζα: Χτυπήθηκε νοσοκομείο – Τουλάχιστον 500 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο νοσοκομείο -εκτός από τους ασθενείς- βρίσκονταν και οικογένειες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο - Δεν υπήρξε προειδοποίηση.

Parallaxi
γάζα-χτυπήθηκε-νοσοκομείο-τουλάχισ-1070918
Parallaxi

Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο «The Baptist Hospital» στην περιοχή Αλ Ζαϊτούν στην κεντρική Γάζα – Φόβος για πολλούς παραπάνω από 500 νεκρούς

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο νοσοκομείο -εκτός από τους ασθενείς- βρίσκονταν και οικογένειες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 200 – 300 νεκρούς, ενώ ο αριθμός ανέβηκε πολύ μετά.

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, δήλωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που – όπως επισημαίνεται – προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Σύμφωνα με το CNN, σε σχετική ανακοίνωσή της, η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε το εξής: «Ένα νέο έγκλημα πολέμου διέπραξε η κατοχή με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα την άφιξη δεκάδων μαρτύρων και τραυματιών στο ιατρικό συγκρότημα Αλ Σίφα λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο φιλοξένησε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους με τη βία λόγω των αεροπορικών επιδρομών».

«Το νοσοκομείο που χτυπήθηκε στη Γάζα, έπρεπε να ήταν ασφαλής ζώνη»

Ο Ιμπραήμ Φραϊχάτ, ερευνητής από το Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ντόχα, λέει ότι «τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ, πρέπει να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Έτσι, σε δηλώσεις του στο Al Jazeera, ο ερευνητής αναφέρει το εξής: «Αυτή η νέα σφαγή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Ο βομβαρδισμός φτάνει σε κάθε εκατοστό της Γάζας, δεν υπάρχει ασφαλής περιοχή. Αυτό το νοσοκομείο που χτυπήθηκε, βρίσκεται σε μια περιοχή όπου το Ισραήλ διέταξε τον κόσμο να απομακρυνθεί. Υποτίθεται ότι είναι μια ασφαλής ζώνη. Πώς στην ευχή μπορεί αυτό να είναι “στόχος της Χαμάς”; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η ισραηλινή κυβέρνηση. Οι υπεύθυνοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να θεωρηθούν όλοι υπεύθυνοι. Κανείς δεν αναλαμβάνει δράση».

 

Λίγο νωρίτερα χτυπήθηκε σχολείο του ΟΗΕ

Σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από χτύπημα του Ισραήλ σε ένα από τα σχολεία της υπηρεσίας στη νότια Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της υπηρεσίας το χτύπημα έλαβε χώρα στον προσφυγικό καταυλισμό του αλ Μαγκάζι δηλαδή σε σημείο στη νότια Λωρίδα της Γάζας και σε μία περιοχή που έχουν σπεύσει πρόσφυγες που έφυγαν από το βόρειο κομμάτι του παλαιστινιακού θύλακα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ.

«Αυτό είναι εξοργιστικό και δείχνει με έναν θρασύ τρόπο πως αγνοούνται οι ζωές των αμάχων. Δεν υπάρχει πλέον ασφαλές σημείο στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε καν στις εγκαταστάσεις της UNRWA», ανέφερε ο Φιλίπε Λατσαρίνι, γενικός επίτροπος της UNRWA.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα